Teijon kansallispuisto – Matildanjärven kierros

Salossa sijaitseva Teijon kansallispuisto oli syksyinen retkikohteemme. Kesällä kävimme tutustumassa onnellisten laaksossa Mathildedalissa, mutta silloin emme ehtineet luontoretkelle vieressä sijaitsevaan kansallispuistoon. Nyt oli viikonlopuksi luvattu hyvää ulkoilukeliä, joten aamusta otimme suunnan Helsingistä kohti länttä ja Teijoa.

Ajoimme auton parkkiin Teijon luontokeskuksen viereen Mathildedalin kylään. Tämä näkyy kartalla merkinnällä Matildanjärvi ja sinne on isot ja selkeät viitat päätieltä. Pakkasimme reput selkään ja lähdimme etsimään Matildanjärveä kiertävää noin 5,5 kilometrin lenkkiä.

Reitti oli merkitty selkeästi maastoon. Pelkoa eksymisestä ei ollut. Viittoja ja valkoisia puihin maalattuja merkkejä seuraamalla pääsi hienolle lenkille.

Maasto oli monipuolinen. Enimmäkseen polku seurasi Matildanjärven rantoja, mutta välillä kaarsi myös sisemmälle metsään tai pitkospuille vetisten alueiden läpi. Niemenkärkiin oli laitettu pieniä poikkeamia näköalapaikoille.

Olimme valinneet noin puolessa välissä reittiä olevan Vicksbäckinlahden taukopaikaksemme. Tulipaikkoja ja levähdyspenkkejä oli useassa kohdassa reitin varrella, mutta tämä sopi meidän suunnitelmiimme hyvin.

Eväät ovat tärkeä osa onnistunutta retkeä. Meillä oli kaksi reppua täynnä aamiaistarvikkeita, joita mutustimme tyytyväisiä. Edelliset kulkijat olivat sytyttäneet nuotion, joten me pääsimme makkaranpaistoon valmiille tulille. Laavun suojassa oli lämmin ja mukava istuskella rupattelemassa ja ihailemassa komeita maisemia.

Teijon kansallispuisto oli hieno retkikohde. Paljon kaunista Suomen luontoa oli ihailtavaksi reitin varrella. Luontokeskus ei ollut marraskuussa auki, mutta siistejä laavuja, katoksia ja vessoja löytyi riittävästi.

Matildanjärven lenkki oli pituudeltaan meille sopiva 5,5 kilometriä. Polku ei ollut liian haastava. Pitkospuilla oli mukava tasapainoilla. Suosittelen lenkkiä vaikkapa perheretkeläisille. Meitäkin vastaan tuli useita seurueita, jossa kävelijöitä oli kolmessa polvessa vauvasta vaariin. Koiran ulkoiluttajia oli myös runsaasti liikkeellä. Kaikki jututtamamme kulkijat olivat tulleet jostain kauempaa kuten Piikkiöstä, Turusta jne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s