Saksalais-manselaisen järvi

Tässä on saksalais-hämäläisille blogini lukijoille ihan oma sisäpiirin tietovisakysymys. Millä nimellä kutsutaan Hämeen kaunista Näsijärveä saksalais-hämäläisittäin? Vastaus on tietenkin Näässee, hollantilaisittain Nääszee. Tamperehan on Nääsville eli Näsijärven rannalla oleva kaupunki ja Näsijärvi siis on Näässee. Tämän keksimme ihan itse viime viikonloppuna, kun kävelimme pitkin järvenrantaa. Hmmm…onkohan joku keksinyt tämän jo aikaisemmin. No, ainakin olimme tosi tyytyväisiä tähän keksintöömme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s