Luontokonsertti – Träskända

Sanni Orasmaa on järjestänyt Espoon Träskändaan luontomusiikkisarjan. Laitoimme lämpimästi päälle ja valmistauduimme ulkoilmakonserttiin. Suuntasimme auton nokan kohti yhtä Espoon vanhimmista luonnonsuojelualueista. Aurora Karamzinin aikaan Träskändan kartanolla vietettiin varsin herraskaista elämää ja kartanonpuisto oli kuuluisa kauneudestaan.

Perillä sitten selvisi, että konsertti järjestettiinkin Träskandan kartanon Makasiinin viihtyisässä salissa. Sisällä lämpimässä oli mukava keskittyä saksofonisti Mikko Innasen musiikillisiin luontoretkiin. Rehellisyyden nimissä, en tiedä, mikä teki konsertista luontokonsertin. Toki Innasen villi ja vapaa improvisointi puhaltimilla ja erilaisilla kilkuttimilla muistutti innokkaan luonnonlapsen seikkailuja musiikin ihmeellisessä maailmassa. Viimeisessä konsertin osassa mukana oli laulaja Sanni Orasmaa improvisoiden Innasen kanssa.

Orasmaa järjestää Träskändan luonnon helmassa ja Makasiinissa sisätiloissa luontolaulukursseja. Luontolaulun ideana on yhdistää laulu ja luontokokemus. Luin jälkeenpäin, että konsertin jälkeen olisi voinut lähteä ohjatulle äänikävelylle. Paikan päällä en havainnut yhtään lenkkeilijöitä. Samoin luin, että esiintyjät haluavat konserttisarjassa kertoa omia luontotarinoitaan. Täytyypä ensi kerralla kuunnella tarkemmin luonnon ääntä, josko sitten tämän konserttisarjan syvin olemus avautuisi paremmin. Kaikesta huolimatta Innasen saksofoni soi hienosti yhteen Orasmaan äänen kanssa.

Mahdollisuuksia luontokokemuksiin ja musiikin äärelle tarjotaan Träskändassa jouluun saakka. Puistoa täytyy käydä tutkimassa tarkemmin päivän näöllä ja ehkä vähän lämpimämmällä kelillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s