Grammari soimaan

Hakasalmen huvilalla Helsingissä pääsee soittamaan ihan itse 1920-luvun musiikkia. Huvilan levykokoelma on parinkymmenen biisin laajuinen. Levylistalta valitsimme tutun Emma laulun, jota teinikin sanoi laulaneensa musatunnilla. Laitoimme kiekon grammariin ja hoilasimme yhdessä Oi, muistatko Emma sen kuutamoillan…

Näyttely Suruton kaupunki esittelee elämää Helsingissä 1920-luvulla erilaisten tarinoiden kautta.

Valokuva-albumissa kerrotaan mm. missä helsinkiläinen viettää kesäiset joutohetkensä… ehkä autoajelulla Munkkiniemessä.

Vanhoista seinille ripustetuista mainoksista löytyi tuttujakin firmoja, kuten Korkeakosken kenkätehdas. Juurihan sieltä Korkeakosken kenkätehtaan naapurista haimme viime viikonloppuna kuksan.

Tuolloin 1920-luvulla oli muotia ruotsinkielisten sukunimien suomentaminen. Ihmiset ilmoittivat lehden palstalla nimimuutoksista.

Näyttelystä sai mukaansa sanaston, jonka avulla löytyi apua sanojen ja asioiden tulkintaan. Tiesitkö, että autsikka on avoauto? Mitähän tästä tuumaa meidän autsikka, jos tällä nimellä ruvetaan kutsumaan? Flapper oli 1920-luvun uuden ajan tyttö, joka pukeutui lyhyisiin hameisiin, leikkasi hiuksensa, meikkasi, tupakoi ja joi alkoholia, tanssi ja kuunteli jazzmusiikkia sekä rikkoi sovinnaisia tapoja…Oi, Oi!

Suruton kaupunki näyttely on avoinna Hakasalmen huvilalla 1.9.2019 saakka. Ensi viikonloppuna sinne voi mennä myös kuuntelemaan RetroSistersejä. Lauluyhtye kiidättää menneille vuosikymmenille. Tarjolla on musiikkia 1920-luvulta aina 1960-luvun Muistojen Bulevardille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s