Matkailu avartaa

Viime viikoksi meidän mökkiin majoittui amerikkalainen keski-ikäinen pariskunta mummonsa kanssa. Sillä aikaa kun he lomailivat maalla, me ahersimme kaupungissa. Emme tunteneet vierailjoita entuudestaan, vaan olivat tutun tuttuja. Viihtyivät hyvin maalla viikon ja lauantaina tapasimme heidät, kun tulivat kiittelemään majapaikasta.

Istuimme iltapäiväkahville rupattelun merkeissä. Mummo olikin kaivannut kahvikupposta ja tuli tyytyväisenä herkkujen äärelle. Pariskunta sen sijaan ilmoitti etteivät tarvitse kahvia ja hakivat autosta puolen litran Mäkkärin kokismukit juomisekseen.

Kakku ja muut leivonnaiset maistuivat hyvin vieraille. Meidän mummu 89v. kovasti ihmetteli, kuinka vieraat jättivät lautaselle kaikenlaisia rippeitä, vaikka vieraat olivat kehuneet tarjottavia hyviksi. Suomalaiset olisivat kaapineet lautasensa tyhjäksi. Erilaiset tavat eri puolella, totesimme ihmettelijälle.

Vierailla riitti tutkittavaa meidän mummun kahvikupeissa. Pohjat käännettiin nurin perin ja tutkittiin valmistajaa. Arabian Myrnat tulivat tutuksi. Keski-ikäinen pariskunta kertoi ettei ollut koskaan juonut iltapäiväkahveja posliinikupeista.

Räsymatot ja seinillä roikkuvat raanut valokuvattiin tarkasti. Ihmetyksen aihe oli se, että nykyaikanakin tällaisia käsitöitä vielä tehdään.

Meidän teini sai tuliaisiksi Ameriikan herkkua eli melkein jokainen suklaa piti sisällään peanut butteria. Ei ollut meidän teinin herkkua, mutta Kit Kat kelpasi.

Minä matkustin viikolla junalla Helsingistä Keravalle. Vaunuissa oli kätkettynä roskikset, joissa meikäturistilla riitti ihmettelemistä. Enpä ole juuri paikallisjunalla matkustanut. Kyllä kannattaa lähteä kotikaupunkia kauemmas tai kutsua vieraita kylään. Matkailu avartaa kaikkia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s