Tampereen kissat – Cats

Ensimmäinen musikaali, jonka olen elämässäni nähnyt oli Cats Lontoossa 80-luvulla. Monenlaisia muistoja liittyy tähän musikaaliin. Maalaistytölle oli huikea kokemus päästä näkemään suuren maailman teatteria. Hankin itselleni musiikin kasetilla ja osasin monet laulut ulkoa. Mies muisteli tanssineensa Catsin biisejä diskossa illan hitaina silloin joskus samaisella 80-luvulla. Cats on esitetty noin 250 kaupungissa yli 20 kielellä. Sen on nähnyt arviolta lähes 80 miljoonaa katsojaa. Se on yksi suosituimmista musikaaleista kautta aikain.

Tampereen teatteri on tehnyt oman versionsa Catsistä. Paljon on tullut uusia efektejä, kun vertaan Tampereella nyt näkemääni Lontoon vanhaan versioon. Tampereella akrobatia, jonglööraus ja valoefektit oli hienolla tavalla yhdistetty vauhdikkaaseen menoon. Modernisointi oli oikein onnistunut. Useat esiintyjät olivat varsinaisia monitaitureita, tanssien, laulaen ja sirkustemppuja tehden.

Minä herkuttelin muistoilla penkissä esitystä katsoessani. Edessäni istui ikäiseni rouva kissan korvat päässä ja vähän väliä kyyneliä pyyhkien. Taisi olla hänkin nostalgiareissulla.

Teini ja ikäisensä serkkutyttö tykkäsivät musikaalista. Teini kaipaili vähän lisää juonta, mutta totesi, että palat toimivat sellaisenaankin.

Väliajalla nautittu kissaleivos täydensi illan kokonaisuutta. Tampereen teatteri on tunnelmallinen vanha teatteri, jossa olen käynyt viimeksi monta kymmentä vuotta sitten. Ehkä oli jo aika palata vanhan opiskelukaupungin kulttuurin äärelle. Mukavammalta tuntui ajatus Cats musikaalista Tampereella kuin aiemmin Suomessa esitetty Hartwall-areenan versio. Kissat aloittivat Tampereella jo reilu vuosi sitten ja viihdyttävät katsojia vielä marraskuulle 2018 saakka. Minä jatkoin hehkuttelua vielä musikaali-illan jälkeen viinilasin äärellä kotona Catsin musiikkia kuunnellen.

Kolme ensimmäistä kuvaa Harri Hinkka / Tampereen teatteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s