Zumba que zumba

Kymmenes kotikonserttimme oli upea, niinkuin toki kaikki muutkin kotikonsertit aiemmin. Zumba que zumba ilta toi olohuoneeseemme kolme upeaa artistia Latinalaisesta-Amerikasta ja täyden kauttauksen musiikkia heidän kotimaistaan.

Perulaisen kitaristin Camillo Pajuelon mukana tuli kitaroita monesta maasta. Perinteisen kuusikielisen kitaran lisäksi kuulimme nelikielistä quatro-kitaraa. Charango-kitarassa kieliä oli vaikka muille jakaa. Camillon versiossa oli kymmenen kieltä. Hietsun kesäkirppiksellä ei tällaisista kitaroista tiedetty mitään, niinkuin yllä olevasta kesäisestä kuvasta huomaatte. Camillo on ollut kerran aiemmin esiintymässä kotikonsertissamme.

Natalia Castrillónin soitin oli harppu. Kolumbialainen muusikko on vieraillut konserteissamme ahkeraan harppunsa kanssa. Bändin pääsolistina lauloi kotikonserttiemme uusi tuttavuus, venezuelalainen vahvaääninen Nathaly Goméz. Välillä illan aikana äänessä oli duo ja välillä koko trio. Kuulimme myös Camillon kitarasoolon.

Syksyinen ilta oli huikea sukellus lattarimaailman musiikkiin. Trio esitti perinteisten laulujen lisäksi mm. Natalian sävellyksiä. Ammattimuusikot kertoivat yleisölle musiikin taustoista ja laulujen viestistä. Laulukieltä espanjaa ymmärtämättäkin tunnelmaan pääsi helposti, sillä musiikki puhui puolestaan. Konsertin jälkeen oli mahdollisuus tutustua muusikoihin ja soittimiin lähemmin. Yleisö oli tyytyväinen kuulemaansa ja seuraavan kotikonsertin perään jo kyseltiin.

Tunsin itseni etuoikeutetuksi, kun sain omalla kotisohvalla istuskellen nauttia hienosta live-musiikista. Saimme olohuoneeseen mahtumaan juuri ja juuri istumapaikat kolmellekymmenelle kuulijalle. Viimeiset joutuivat melkein parvekkeen puolelle. Tunnelma oli lämmin.

Ihana oli tehdä ilta yhdessä muusikoiden ja konserttivieraiden kanssa. Konserttivieraat toivat herkkuja nyyttäripöydän täydeltä ja juomakaan ei loppunut kesken. Seuraava konsertti on jo hautumassa. Eihän näitä konsertteja osaa lopettaakaan, kun soittajia ja kuulijoita riittää koko vuoden ympäri.

Hieno piirakka tuli nyyttäripöytään, vai mitä?

4 kommenttia artikkeliin ”Zumba que zumba

 1. Jaana 30.9.2018 / 15:36

  Vau, olipa teillä kivaa! Erilaisia makuja niin mielelle kuin kielellekin…

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 30.9.2018 / 17:58

   Myönnän, meillä oli kivaa! Yöllä ei meinannut tulla uni silmään kun makustelin konserttia vielä mielessäni.

   Tykkää

 2. Anna / Kätteni Jäljillä 2.10.2018 / 22:51

  Nuo kotikonsertit kuulostavat kyllä niin upeilta! Livemusiikissa on vaan sitä jotain, samaa fiilistä ei koskaan voi saada kuulokkeiden kautta. 🙂

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 2.10.2018 / 23:17

   Kotikonsertit ovat elämän luksusta. Olen tosi onnellinen, että jostain kummasta näitä muusikoita löytyy ja väkeä kuuntelemaan. Minä ainakin nautin!

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s