Suuria tunteita estradilla

Monet kuvataiteilijat ovat suunnitelleet teatterilavastuksia ja maalanneet muotokuvia tunnetuista taiteilijoista.

Kuuluisa oopperadiiva Aino Ackté on ollut mallina useassa Albert Edelfeltin maalaamassa taulussa. Taiteilijat asuivat samaan aikaan Pariisissa, joten kuka tietää, mitä vispilänkauppaa siellä oli maalauksen ohella. Huhuttiin jopa, että Edelfelt oli Acktén Glory tyttären isä. Ehkä näin ei ollut, mutta kovasti liikkui juoruja heidän selkänsä takana.

Sinebrychoffin museossa on avattu näyttely Tunteet estradilla. Siellä voi käydä katsomassa Acktén muotokuvien ohella kuvia myös muista taiteilijoista. Esillä on niin tanssijoita, näyttelijöitä kuin myös kuvia joukkokohtauksista ja suurista tunteista estradilla. Muutama lavastussuunnitelmakin on ripustettu esille.

Näyttely on avoinna yleisölle 3.3.2019 saakka.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s