Ruusun aika – Agatha Christie

Agatha Christie kirjoitti kuusi romaania salanimellä Mary Westmacott. Yksi näistä romaaneista on Ruusun aika. Tarina sijoittuu St Loon linnaan, jossa kaunis neiti Isabella on sekä kertojaminän että onnenonkija John Gabrielin tunteiden kohde. Kirjassa aristokraatit ja työläiset etsivät onneaan ja punovat juoniaan.

Lyhyehkö kirja tuntui sopivalta mukaanotettavalta matkalukemiseksi. Kolmen tunnin lentomatkalla Helsingistä Pariisiin kirjan tarina kiidätti ajatukset sopivasti muihin maailmoihin. Christien kädenjälki näkyy selvästi juonen kehittelyssä. Melkein odotin jotain murhaa tapahtuvaksi. Kirja keskittyi kuitenkin ihmistenvälisiin suhteisiin ja erilaisiin yllättäviin käänteisiin. Kirja ei ollut kovin syvällinen, mutta juoneltaan mielenkiintoinen ja monisyinen kudelma. Pikaluvulla luettuna se oli juuri sopiva matkakirja.

….Ranskassa oli vielä viimeisten ruusujen aika.

2 kommenttia artikkeliin ”Ruusun aika – Agatha Christie

 1. Jaana 24.9.2018 / 18:14

  Te tulitte kotiin – työtoverini lähti tänään Pariisiin.

  Pariisista tuli mieleen kummitätini kommentti 30 vuoden takaa, kun kysyin kuulumisia tästä kaupungista: ”Koirankakkaa ja kuhmuisia autoja!” Taitaa olla vähän kaupunkikuva vuosikymmenissä muuttunut. Minäkin suunnittelen siellä pistäytyväni…

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 24.9.2018 / 21:49

   Kyllä siellä kuhmuisia autoja riitti. Ihan mukava kaupunki, mutta nyt jo kaipaa jotain muuta. Mietiskelemme, mikä voisi olla talvilomakohde…

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s