Musta Saara ja muut mahtinaiset

Kansallisteatterissa esitetty musiikkinäytelmä Musta Saara oli oikea mahtinaisten esiinmarssi. Pärinämimmit jyräsivät estradille vauhdilla ja voimalla. Prätkäjengin primadonnat Ulla Tapaninen, Sinikka Sokka ja Tiina Weckström veivät yleisöä kuin pässiä narussa.

Tapanisen huumori riisui aseista. Pienet eleet riittivät, eikä seinille tarvinnut räiskiä umpimähkään. Olisin ollut valmis vallankumoukseen Sokan tahdissa. Vapaus, veljeys ja tasa-arvo olivat taitavissa käsissä. Melkein tunsin Agit Propin heräävän henkiin uudelleen, kun Sokka päästettiin irti. Eikä muuten jäänyt epäselväksi, minne mennään, kun Weckström näytti suuntaa. Mahtavat mimmit tekivät vahvat roolit.

Kansallisteatterin Blogistiklubi tarjosi blogisteille uuden musiikkinäytelmänsä kantaesityksen. Aika suurin odotuksin lähdin liikkeelle. Varsinkin tämä naiskolmikko kiinnosti ja turhaa reissua ei tullut.

Näytelmä liikkui vakavien aiheiden äärellä. Rinnan kulkivat romanit etsien paikkaansa ja pakolaiset toivoen löytävänsä uuden paremman elämän. Kuinka voimme elää niin, että ihminen ei ole sika toiselle?

Mahtavien naisten rinnalla Juha Muje hallitsi lavaa suvereenisti. Jani Karvisen Pitkästä Laihasta Siasta kasvoi illan kuluessa varsinainen karjujen karju. Koko näytelmä oli täynnä vahvoja rooleja ja upeita laulajia. Liveorkesteri oli moni-ilmeinen ja Jussi Tuurnan musiikki mukaansa tempaava. Romanikuoron poljento oli uskottava. Puvustus oli nappisuoritus.

Ensi-iltayleisö oli yhtä liekeissä kuin minäkin, eivätkä aplodit meinanneet loppua ollenkaan. Tässä on näytelmä, joka kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan. Näytelmä oli rakennettu loppulauluun saakka taidokkaasti. Hetkeksikään ote ei herpaantunut. Näytelmän kirjoittanut Pirkko Saisio ja ohjaaja Laura Jäntti voivat varmasti olla tyytyväisiä lopputulokseen.

Näytelmän tarjosi Kansallisteatterin Blogistiklubi ja valokuvat Tuomo Manninen / Kansallisteatteri.

Ps. Musta Saara on romanien suojeluspyhimys, jonka tarinan voit löytää myös netistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s