Teatterissa Tainaron

Leena Krohnin Tainaron-romaaniin perustuva näytelmä on tuotu näyttämölle ensimmäistä kertaa Kansallisteatterissa. Kansallisteatterin blogistiklubi kutsui klubilaiset katsomaan esitystä.

Krohnin romaani oli ilmestyessään 1985 menestys. Minä en ole lukenut kirjaa. Näytelmää lähdin katsomaan ihan seikkailumielellä. Iida Hämeen-Anttilan ja Essi Rossin ajatuksia kirjan dramatisoinnista olin kuullut jo aiemmin blogistiklubilla. Näytelmän monologia esitti Kati Outinen, jota olen nähnyt vain valkokankaalla. Musiikista vastasi Aino Venna, jonka joululevyä olemme kuunnelleet ahkerasti. Näillä eväillä lähdimme teatteriin esitystä katsomaan.

Puolessatoista tunnissa olin vakuuttunut Kati Outisen suorituksesta. Kuinka joku voi suoltaa monologia sellaisella intensiteetillä! Aino Vennan musiikki sopi esitykseen kuin nenä päähän. MUTTA puolitoistatuntinen tasainen tarina ei jaksanut pitää minua hereillä. Katse seurasi lavalla liikkuvia sähköisiä häkkyröitä ja örkkejä, jotka valaisivat näyttämön pimeyttä ja pyörivät ympyrää. Lavastus ja puvustuskin olivat mielenkiintoisia, mutta minä en päässyt Tainaronin tunnelmaan. Välillä havahduin puudutuksestani Vennan lauluun. En tiedä olisiko kirjan lukeminen auttanut asiaa, mutta nyt jäin ulkopuoliseksi.

Näytelmää suosittelen filosofisella tuulella oleville tuumailijoille ja kotipsykologeille, sekä sähköhäkkyröistä pitäville insinööreille. Krohnin ystävät voivat lähteä testaamaan, miten teksti istuu näyttämölle. Haluaisin nähdä ja kuulla Outista sekä Vennaa jossain muussa yhteydessä, sillä he olivat loistavia.

Pienenä vinkkinä tähän loppuun, että meidän teini on vallan innostunut Kansallisteatterin Julia ja Romeo näytelmästä. Hän lähti katsomaan sitä jo toisen kerran kaverinsa kanssa. Siinä on näytelmäversio, joka istuu nuoremmillekin katsojille!

Postauksen kuvan on ottanut Kastehelmi Korpijaakko / Kansallisteatteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s