Pandadiplomatiaa

Meille saapui maanantaina kaksi kiinalaista vierailijaa teinin koululta. Kiinasta tuli yli kolmenkymmenen oppilaan ryhmä opettajineen tutustumaan suomalaiseen kouluelämään ja samalla muuhunkin elämään. Me edustimme kotielämää ja petasimme tytöille siskonpedit teinimme huoneeseen muutamaksi yöksi.

Vastasimme pandadiplomatiaan muumeilla. Hankimme tytöille omat muumimukit, joihin keitettiin ahkerasti teetä vierailun ajan. Sen verran muumit rupesivat vieraita kiinnostamaan, että pyöritimme tytöille myös vanhoja muumivideoita ja poikkesimme kirjastoon katsomaan kuvakirjoja. Vierailun päätyttyä tytöt saivat mukit mukaansa.

Heti ensimmäisenä iltana tytöt innostuivat länsimaisen netin saloista. Pelejä ja yhteistä puuhaa löytyi viihdykkeeksi. Taisi sieltä koneelta löytyä jotain sellaistakin, mitä Kiinasta ei löydy.

Iltaisin teimme tytöille suomalaista ruokaa. Perunaruuat olivat kovasti mieleen. Kun kyselin heiltä, mitä he haluaisivat tehdä viimeisenä vierailuiltanaan, niin toiveena oli valmistaa yhdessä perunakeittoa ja pelata pelejä. Omenapuita kävimme ihmettelemässä mummulassa, kaupassa vaeltelimme etsimässä tarveaineita ja niinpä tytöt saivat viimeisen illan keittonsa ja itse poimitut omenat jälkiruuaksi. Mukavia vieraita saimme täksi viikoksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s