Salea katsomassa

Kävimme teinien kanssa arvioimassa Sauli Niinistön uuden muotokuvan Ateneumissa. Maalaus on herättänyt paljon keskustelua. Mielipiteitä on niin puolesta kuin vastaan. Yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä ja kolmas koko kansan Salesta.

Tekijöitä taululla on ollut useita. Kuva on varsinainen palapeli. Kaukaa katsottuna se on ihan hauska tilkkutäkki ja läheltä tutkittuna yksityiskohdat ovat mielenkiintoisia. Edeltäjän eli Rafael Wardin Tarja Halosesta tekemä muotokuva puhutti aikoinaan yhtä paljon. Eikä se Ahtisaarenkaan muotokuva ihan vanhan kaavan mukaan mennyt. Ehkä Mannerheimin muotokuva on ollut kaikkien hyväksymä ja muissa tauluissa sitten on riittänyt arvosteltavaa.

Minusta Salen tunnistaa hyvin taulusta ja tekniikka on tätä päivää. Mitäpä sitä muuta osaisi tuumata. Kiva, että produktio on tehty isolla porukalla sadan taitelijan voimin ja moni on saanut sormensa peliin yhteistyön ja osallisuuden hengessä.

2 kommenttia artikkeliin ”Salea katsomassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s