Huippu retkipaikka – Kintulammi

Tampereen Teiskossa sijaitsevalle Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueelle on tehty upea kasvojenkohotus. Alueelle on rakennettu hienoja uudenlaisia laavuja kaikkien iloksi. Ehdoton suosikkini on Mattias Puronniemen suunnittelema Kintulammin laavu. Pieni ja sievä laavu on niin turvallisen tuntuinen, että jopa minä voisin kuvitella yöpyväni siellä pelkäämättä karhuja ja susia…paitsi jos metsikössä rapisee…

Toinen hieno laavupaikka löytyy lyhyen matkan päästä Kaukaloistenkalliolta pienen suolammen vierestä.

Vajaan kymmenen kilometrin kävelyllä näkee vaihtelevia maastoja, kalasääksen suojellun pesäpuun ja metsäkirkon. Reittejä toki löytyy pidemmällekin vaellukselle.

Malin Moision suunnittelemalla Kirkkokivellä voi pitää vaikka metsähäitä. Sinne pääsee pyörätuolillakin. Jokaisen laavun vierestä löytyvät hienot puuliiterit ja vessat.

Kortejärvellä ja Kintulammilla voi yöpyä myös vuokramajoissa. Me vierailimme Kortejärvellä Eloisa elokuu tapahtumassa ja pääsimme nauttimaan loistavan saunan löylyistä ja uinnista sen päälle.

Kahviosta sai ostaa pullaa ja muita särpimiä. Me paistoimme nuotiolla pieniä leipäsiä. Ne maistuivat hyviltä kävelyn, saunan ja uinnin päälle. Muitakin herkkuja näytti löytyvän retkeilijöiden repuista.

Kortejärvellä on viihtyisiä tiloja pihapiiri täynnä.

Pääsimme ihmettelemään hienoja retkiriippukeinuja.

Nyt kannattaa hyödyntää elokuun viikonloput ja suunnata Kintulammelle, sillä vielä on jäljellä Eloisaa elokuuta. Kintulammi on aivan huippuhieno retkipaikka!

Kintulammi

6 kommenttia artikkeliin ”Huippu retkipaikka – Kintulammi

 1. Allu 12.8.2018 / 19:21

  Suomeen on tullut aika kivoja patikkareittejä.

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 12.8.2018 / 19:46

   Tästä Kintulammestakaan en ollut koskaan kuullut, mutta hieno paikka oli kyllä. Aikoinaan Uudessa-Seelannissa kuljin ensimmäistä kertaa kunnon reiteillä.

   Tykkää

 2. Anna / Kätteni Jäljillä 14.8.2018 / 08:37

  Vau, onpa hienon näköistä! Me käytiin tuolla vissiin 2017 kevättalvella kiertämässä joku reitti, mutta silloin noita uusia laavuja ei tietenkään vielä ollut. Täytyy kyllä lähteä käymään tuolla vielä tämän syksyn aikana, kun ei se ole edes kaukana! 🙂

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 14.8.2018 / 09:35

   Hei, kannattaa mennä. Oli aivan huippuhienoa ja laavut olivat kivan näköisiä. Elokuussa pääsee viikonloppuna saunaankin. Vilkuttelin teidän risteyksessä, kun ajettiin ohi 🙂

   Tykkää

   • Anna / Kätteni Jäljillä 15.8.2018 / 18:26

    Kiva, kiitos hei vinkistä! 🙂 Voi ei mä oon missannut teidän vilkuttelut, mutta vilkutan näin (virtuaalisesti) jälkikäteen takaisin! 😀

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s