Ilta-aurinko Kolilla

Savon rengasmatkamme jatkui Kuopiosta Pohjois-Karjalaan Kolille. Ihmettelimme kaikenlaista ajomatkan varrella ja ehdimme Kolille vasta iltapäivällä. Majoituimme Break Sokos Hotel Kolille, joka oli nappivalinta retkelle. Hotellin ravintolasta ja terassilta oli upea näkymä Pieliselle.

Söimme illallisen ravintolassa. Se oli oikein maistuva ja palvelu lupsakkaa. Honkavuoren panimon Kolille tekemä nimikko-olut paljasti Kolin korkeimman huipun korkeuden.

Hotellissa oli hauskoja yksityiskohtia, jotka tuottivat hyvää mieltä. Aulassa oli kudin, jonka äärellä saattoi rentoutua lainareinot jalassa.

Huoneissa oli Nunnalahden vuolukivestä veistettyjä, ihmeitä tekeviä Mökö-kiviä. Kiveä puristelemalla kiukkuhatutus haihtuu ja tilalle virtaa myönteistä energiaa. Huoneissa oli myös roskien lajittelu ja biojätteille oma pikku roskis.

Samassa pihapiirissä hotellin kanssa sijaitsi luontokeskus. Sieltä saattoi hankkia reittioppaita, sai lisätietoa alueesta tai pääsi katsomassa Museokortilla näyttelyjä. Pieni kahvila palveli asiakkaita ja myymälästä sai tarpeellisia ja tarpeettomia matkamuistoja.

Hotellin sijainti oli mainio luontokeskuksen vieressä ja samalla aivan Ukko-Kolin kyljessä. Autot piti parkkeerata vähän hotellia alemmaksi. Sieltä maisemahissi kuljetti hotellille. Loppumatka hotellilta Ukko-Kolille piti kiivetä joko rappuja pitkin tai kiertää hyvää polkua pitkin huipulle. Akka-Koli ja Paha-Koli olivat nekin Ukko-Kolin kanssa noin 1,5 kilometrin reitin varrella. Tämä luontoretki sopii siis heikompikuntoisellekin ja onnistuu vaikka kärrylliselle lapsiperheelle. Se oli meille aivan passeli reitti.

Illallisen jälkeen meillä oli vain yksi tavoite eli kiivetä Ukko-Kolille auringonlaskua ihailemaan.

Olimme varustautuneet hyvin retkelle eväin ja piknikpeitoin. Oli ihana istua illan viiletessä kallion kupeessa ihaillen kauniita kansallismaisemia. Ei ollut näkymissä valittamista.

Paha-Kolin puolella näimme vielä viimeiset auringon säteet. Huikaiseva hetki!

Yön nukuimme makeasti hotellilla ja aamulla halusimme vielä nähdä Pielisen maisemat kertaalleen ennen Savon kiertueen jatkumista.

Ei ole ihme, että useampi taiteilija Eero Järnefelt etunenässä on nököttänyt kalliolla maisemia tallentamassa tauluihinsa. Kyllä Koli oli ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Hotellilla olisi päässyt kylpylään tai Kolin satamassa rannalle uimaan. Nämä huvit jätimme suosiolla seuraavaan kertaan, sillä auton nokka kääntyi kohti uusia teitä.

2 kommenttia artikkeliin ”Ilta-aurinko Kolilla

    • blyygiblumsteri 31.10.2018 / 21:15

      Menkää ensi kesänä Kolin retkelle. Meidän monet surffaritkin on käyneet siellä. Helposti saavutettavissa ja sopii kaikenlaisille kuntoluokille. Sieltä löytyy pidempää ja lyhyempää lenkkiä sekä paljon muutakin mukavaa tekemistä.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s