Ratina – ostareiden aatelia

Nyt ei tarvitse enää ostoskeskukseen ajaessaan miettiä, miten ihmeessä löydän autoni pois lähtiessä. Tampereen Ratinan uudessa ostoskeskuksessa pulma on ratkaistu. Aulasta löytyy näyttö, jolle voi syöttää autosi rekisterinumeron ja se kertoo, missä autosi sijaitsee ja miten autolle pääsee suorinta tietä. Jippii, aateloin Ratinan ostarin ylimpään mahdolliseen arvoluokkaan! Yleensä olen ärsyyntynyt jo ennen kauppoihin menoa, kun yritän löytää parkkipaikan täydestä hallista, yritän saada auton parkkiin pieniin ruutuihin, mietin keinoa muistaa, missä auto on ja hahmottaa reittiä ulos sokkelosta oikealle tielle. Nyt Ratina hoiti kaiken tämän puolestani. Parkkiruudut ovat väljiä, autoille löytyy paikkoja ja sitten tämä ihana näyttö!

Hyvin alkoi siis tyttöjen lomashoppailureissu uuteen Ratinan ostoskeskukseen. Varmaan johtuen tästä iloisesta yllätyksestä parkkihallissa olin varsin hyvässä shoppailuvireessä sisälle astuessani. Yleensä en ole olleenkaan shoppailijaintoilija vaan kauppaan menen pakon edessä. Ostoskeskus ei ole minulle rento ja viihtyisä oleskelukeidas, mutta Ratinassa jotain on tehty toisin.

Ratina yllätti minut täysin. Ostoskeskus sijaitsee aivan Ratinan stadionin kupeessa. Muutamasta kaupasta ja ravintolasta on jopa suora näköyhteys kentälle. Shoppailun lomassa voi tarkkailla tapahtumia naapurustossa.

Viikonloppuna stadionilla ja ostoskeskuksessa pyöri MM-kisojen nuoria kisaajia ja kannattajia. Ympärillä kuului suomenkielen lisäksi monia muita kieliä.

Näkymää Ratinalta riittää aina Laukontorille saakka. Uusi sauna Kuuma terasseineen pilkotti sillan pielessä.

Ratinan ostoskeskus on vaalea ja valoisa. Sinne tänne on sijoitettu viihtyisiä oleskelukeitaita. Naistenhuoneen nenänpuuteroijaa voi odotella vaikka keinussa istuskellen.

Isojen ketjuliikkeiden lisäksi talossa on pieniä putiikkeja, kuten tämä kauniisti sisustettu Lili mukavine vaatteineen.

Ravintoloita on todella monta. Me istahdimme hetkeksi Linkosuolle salaatille ja minä ostin Tampereen opiskeluaikoja muistellen maukkaan vaniljaviinerin kotiin vietäväksi.

Ostospäivämme päättyi seitsemännen kerroksen torniterassille ostoksia ynnäämään.

Ravintola Periscopen ulkoterassi on puoliksi katettu ja sieltä näkee hienosti myös stadionille ja ympäristöön.

Pieni sadekuuro tyhjensi kattamattoman terassin nopeasti. Vain sitkeimmät sissit jäivät odottamaan auringonpaistetta.

Ratinan ostarille arvosanaksi 10+. Se on ostareiden aatelia. Voisin mennä uudelleen.

Kotiintuomisiksi Tampereelta löytyi Finlaysonia ja ehkä vähän jotain muutakin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s