Turistina Kuhmoisissa

Ukrainalaistaiteilija Brittsevin vaikuttava seinämuraali Lummeneito tervehtii Kuhmoisiin tulijoita. Viralliselta nimeltään teos on Finnish way. Näin vakuuttavasti alkoi turistikierroksemme pienessä, tänä vuonna 150-vuotisjuhliaan viettävässä, 2300 asukkaan kunnassa. Se sijaitsee eteläisessä Keski-Suomessa Päijänteen rannalla.

Tunnelmallinen, retrohenkinen kirkko mäen nyppylällä keskellä kylää on rakennettu jo vuonna 1786. Sen jälkeen kirkkoa on korjailtu useaan otteeseen, mutta vanha kaunis tyyli on säilytetty. Neljän naisen seurueemme aloitti tutustumiskierroksen tästä viehättävästä kirkosta.

Kirkolta suuntasimme suoraan Sahanrantaan lounaalle, sillä miten voi naisporukka hyvillä mielin retkeillä, jos nälkä kurnii mahassa.

Ranta oli täynnä elämää kauniina kesäpäivänä ja lounaspaikkana ravintola Sahanranta oli nappivalinta. Terassilta oli näkymä suoraan Päijänteelle ja seisovan pöydän lounas kympillä oli maittava.

Vierassatama oli veneitä ja turisteja täynnä. Viihtyisä ja rento satama-alue houkutti viettämään aikaa ja ihmettelemään ohikulkijoita.

Satamakierroksen jälkeen jatkoimme keskustaan tutustumista. Keskustan halkovan pääkadun varrelta löytyi tori ja siellä oli onneksemme juuri toripäivä. Metrilakua saatiin ja kesäpaitojakin löytyi. Torin keskellä oleva suihkulähde pulputti iloisesti. Keskusta vaikutti ainakin toripäivänä varsin eläväiseltä.

Hieman pidemmältä kadun varrelta löytyi varsinainen turistin aarreaitta.

Kapsäkin ovesta kun astui sisään, niin tiesi heti löytävänsä kotiinviemisiä. Liike oli sisustettu kauniisti ja tarjolla olevat tuotteet olivat laadukkaita. Enpä asiaa enää ihmetellyt, kun kuulin, että liikkeen omistaa sisustussuunnittelija Paula Rivinoja-Kulju. Sisustussuunnittelijan silmällä liikkeestä on saatu rakennettua upea kokonaisuus. Omistajien tytär Iisa Kulju auttoi meitä ystävällisesti ostosten kanssa.

Niinhän sieltä sitten lähti mukaan uudet kesämekot. Täytyyhän sitä tyttöjen retkellä vähän shoppailla. Uusi kesämekko on ollut minun ostoslistallani jo jonkin aikaa. Nyt sitten löytyi juuri sopiva.

Samat omistajat pyörittävät pihapiirin muissa rakennuksissa sisustusliikettä, galleriaa ja kesäkahvila Tassia. Kovin pitkälle ei siis päästy Kapsäkin lumoista siirtymään eteenpäin.

Galleriassa oli esillä Tuula Lehtisen Sumuverhoja. Jossain olen tämänkin taiteilijan tauluja nähnyt, mutta missä…?

Kahvilan leipomukset olivat suussa sulavia. Oli aivan mahtava istuskella ison omenapuun alla nauttimassa herkuista ja kesäpäivästä.

Koskaan ei tiedä, mitä matkalla tulee vastaan. Tämä Kuljujen paratiisi oli kyllä mukava löytö. Kannattaa ehdottomasti poiketa ihastelemassa paikkaa.

Kapsäkki

Matkamme jatkui Kuhmoisten keskustasta kohti Päijälää ja Riihigalleriaa, joista kerron lisää toisessa postauksessa. Älkää ohittako Kuhmoisten viehättävää taajamaa, jos kaipaatte matkallanne pysähdyspaikkaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s