Muovin kierrätys

Taloomme hankittiin muovinkierrätyslaatikko muutama viikko sitten. Meidän perhe on innokas kierrättämään kaikkea. Olemme opiskelleet muovien kierrätystä uuden laatikon myötä. Yllättävän paljon muovia kiertoon lähteekin, kun useat tavarat ja tuotteet on moninkertaisesti kääritty muovisuojiin.

Mielelläni kierrätän, mutta joissain pakkauksissa kierrätyksen helppouden huomioimisessa on vielä kehittämisen varaa. Esimerkiksi margariinirasioista on todella vaikea irrottaa päälliskartonkia, jotta sisustan saisi muovikierrätykseen ja kartongin omaan keräykseensä.

Juhannusviikonloppuna, kun istuin mökillä nauttimassa aamiaista terassilla sain riemullisen kierrätyskokemuksen. Jos kierrätys on liian vaikeaa, niin se helposti hyytyy alkuinnostuksen jälkeen. Näin kävi margariinirasioiden kanssa.

Nautiskelin Riihimäen Valion tuottamaa jogurttia. Uusi makukokemus oli hyvä ja sen päälle päätin kokeilla, kuinka kartongin saa irti muovimukista. Oli muuten helppoa! Olin vähän skeptinen, myönnän sen, mutta muovin ja kartongin erottelu kävi tosi vaivattomasti. Itse asiassa myös muki oli niin siisti, että sen voi ottaa vaikka retkikäyttöön eväsmukiksi.

Täten siis julistan Valion jogurttipikarin vuoden 2018 kierrätystuotteeksi ja vakuutan, että tämä ei ollut maksettu mainos! Aivan varmasti isompi pakkaus voisi olla ekoystävällisempi, mutta omassa sarjassaan tämä oli todella toimiva kierrätyksen näkökulmasta.

Nettisivuilta luin, että Valion Riihimäen tehdasta kehutaan maailman moderneimmaksi välipalatehtaaksi. Muutenkin sivuilta nousee vahvasti esille kierrätys ja ekoteot. En tiedä ketä kiittelisin helposti kierrätettävistä jogurttipurkeista, mutta menköön kiitos Valiolle Riihimäelle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s