Kesäjatsit olkkarissa

Meillä alkoi juhannus jo tänään, kun olohuoneemme täytti jazztrio Arto Ikävalko – Joonas Tuuri – Ville Luukkonen avaruusjatsillaan. Värikästä ja mukaansa tempaavaa musiikkia soitettiin kotikonsertti-illan täydeltä. Ohjelmassa oli niin standardeja kuin poikien omia sävellyksiä. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan, millainen kattaus on tarjolla uudella levyllä, joka on juuri purkitettu.

Hei, vähänkö on huikeaa saada huippumuusikoita omaan olohuoneeseen johdattelemaan kesätunnelmiin! Jazzia on ehdottomasti nautittava livemusiikkina omalla sohvalla viinilasin äärellä hyvien ystävien seurassa.

Intouduin illan edetessä muistelemaan ensimmäistä livejazz-konserttia, jonka olen nuorena tyttönä kuullut. Vuonna 1989 matkustin Moskovaan. Silloista Neuvostoliittoa ilahdutti ja villitsi bändi nimeltä Brigade S. Se kertoi soittavansa proletaarijatsia. Tämän bändin spektaakkelia pääsin kuuntelemaan. Esitys oli vahvan teatraalinen. Liekö saanut Leningrad Cowboyskin siitä mallia. Myöhemmin sain vielä bändin levynkin itselleni. Oi, niitä aikoja. Silloin soi proletaarijazz ja tänä iltana avaruusjazz.

Brigade S

Trio Ikävalko

Ps. Avaruusjazz oli trion oma määritelmä musiikistaan.

2 kommenttia artikkeliin ”Kesäjatsit olkkarissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s