Sisustusfilosofiaa

Hemmet behöver inte vara i detalj planerat, inte utstuderat, bara sammanfogat av delar som dess invånare trivs med och älskar. Josef Frank

Minä pidän Josef Frankin sisustusfilosofiasta, jossa hän toteaa, että kodin ei ole tarkoitus olla suunniteltu ja järjestelty pienintä yksityiskohtaa myöten, vaan sen tulisi koostua omistajansa pitämistä asioista ja tuntua kodilta.

Arkkitehti ja muotoilija Josef Frank liittyi ruotsalaisen vuonna 1924 perustetun yrityksen Svenskt Tennin suunnittelijakaartiin vuonna 1933. Yhdessä omistaja Estrid Ericsonin kanssa he nostivat tinaesineiden myynnistä aloittaneen liikkeen sisustussuunnittelun kärkinimeksi.

Svenskt Tennin viitoittamalle tyylille on ominaista värikylläisyys, kuosit ja vaikutteet eri kulttuureista ja aikakausilta.

Svenskt Tenn on täyttänyt Didrichsenin museon huoneet upeilla kankailla, huonekaluilla ja koriste-esineillä.

Vuonna 1975 Estrid Ericson myi elämäntyönään rakentamassa yrityksen Kjell ja Märtä Beijersin säätiölle. Säätiöpohjainen omistus mahdollistaa yrityksen voiton suuntaamisen tutkimuksen ja koulutuksen tukemiseen. Taustalla on siis vahva kestävän kehityksen ajattelu. Svenskt Tenn tukee mm. ympäristötutkimusta.

Minä hullaannuin täysin näihin värikkäisiin ja elämäniloisiin kuoseihin.

Hanasaaren kulttuurikeskuksen galleriassa on esillä lisää Svenskt Tennin tuoreempia aarteita. Mm. vuoden 2018 Josef Frank tulkinnan tehneen, uuden muotoilijasukupolven tekijän, Kotone Utsunomiyan tekstiilejä on esillä näyttelyssä.

Hanasaaren kongressihotellin sohvilla voi hiplata Svenskt Tennin tyynyjä. Jos oikein ihastuu tyyliin niin voi vaikka varata huoneen, joka on sisustettu Svenskt Tenn- tyylillä. Tyyny kainaloon ja nukkumaan.

Jos tämäkään ei vielä riitä niin kannattaa suunnata Helsingin keskustan Stockmannille ja hankkia kotiin uudet verhot Svenskt Tenn – pop up myymälästä. Niin pääsee ihailemaan ja hiplaamaan ikiomia kukkaverhoja joka päivä. Vähän voi hankintoja hidastaa metrihinnat. Minun vilkaisemani verho maksoi melkein 180 euroa metriltä. Mutta meneehän osa rahoista hyvään tarkoitukseen.

Minulle sitten riittivät uudet servietit kuudella eurolla mökille.

Ne muuten sopivat hienosti vanhaan pöytäliinaan!


2 kommenttia artikkeliin ”Sisustusfilosofiaa

 1. Allu 19.6.2018 / 23:26

  Olenkin ihmetellyt sitä Tenn-nimeä, nyt selvisi.

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 20.6.2018 / 08:09

   En minäkään tiennyt että Tenn on tina ruotsiksi, saati mikä on yrityksen tausta. Kaikkea oppii.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s