Yhtä säätöä

Mary Gallénin elämä oli yhtä säätöä. Taiteilijamiehensä Akseli Gallen-Kallelan rinnalla hän milloin kultasi kehyksiä tai poseerasi miehensä teosten mallina ja milloin sitten rakensi kotia perheelleen. Tarvaspään museossa esillä oleva näyttely kuvaa Maryn elämää nuorena taiteilijan heilana, madonnamaisena äitinä, perheenemäntänä ja kauniisti ikääntyvänä leidinä. Koko elämän kaari näkyy hänestä maalatuissa kuvissa.

Mary oli ahkera käsitöiden tekijä ja puutarhuri. Miehensä rinnalla hän tarvittaessa edusti erilaisissa tilaisuuksia. Mary oli myös taitava pianisti. Näyttelyssä on esillä hänelle kuuluneita esineitä, vaatteita, koruja, nuotteja jne. Näyttely on hauska henkilökuva Mary Gallénista.

Näyttely Yhtä säätöä on avoinna 2.9.2018 saakka.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s