Päivä Pietarissa

Laivamme Princess Anastasia saapui Pietariin lauantaina aamulla. Kun selvisimme läpi rajamuodollisuuksista suuntasimme ensi töiksemme aamupalalle kaupungille. Pieni viihtyisä kahvila Pääskynen tarjosi meille puurot ja leivät. Erityisen hyviä olivat pienet rahkapannarit eli venäläisittäin syrnikit. Kahvilassa ei ollut kuin kymmenkunta asiakaspaikkaa. Saimme hyvin yksilöllistä ja hyvää palvelua. Oli paljon mukavampi nauttia aamiainen pienessä kahvilassa venäläisherkuin kuin laivan isossa salissa perinteisin buffeepaloin.

Syksyllä kiersimme läpi Pietarin päänähtävyydet jokiristeilyineen ja baletteineen. Tällä kertaa suuntasimme Jänissaarelle Pietari-Paavalin linnoitukselle. Linnoitus sijaitsee Nevan rannalla. Toisella rannalla näkyy Eremitaasi ja kirkkojen kupoleita komea rivi. Näkymä on aika mahtipontinen. Välissä suhaa turistiveneitä puolelle ja toiselle.

Kuljimme linnoituksen muurien ulkokehää ja ihmettelimme pietarilaisten halua käristää nahkaansa auringossa. Nevajokeen ei päässyt uimaan, mutta mukava tuulenhenki helpotti aurinkoisena päivänä ja varpaita saattoi liotella viilentävässä vedessä.

Pietari Suuri perusti Pietari- Paavalin linnoituksen Suurta Pohjan sotaa varten 1703. Linnoituksen keskellä sijaitsee Pietari-Paavalin katedraali, joka on toiminut keisarien hautapaikkana. Sinne on haudattu myös viimeinen tsaariperhe vuonna 1998. Viimeisimpänä leskikeisarinne Maria Feodorovnan jäämistö siirrettiin sinne vuonna 2006 Tanskasta, missä hän kuoli 1928. Kirkossa oli esillä mielenkiintoinen tsaarillinen osa Venäjän historiaa.

Tässä vaiheessa alkoi nälkä jo vaivata ja löysimme viehättävän Punaisten purjeiden ravintolan Alyye Parusan. Kolmessa kerroksessa oli viihtyisiä ja valoisia ruokasaleja sekä terasseja. Ruokalistat olivat laajat ja palvelu tehokasta. Borssikeitto ja blinit maistuivat erinomaisilta.

Ravintola oli Pietari-Paavalin linnoituksen vieressä olevan puiston kulmassa. Lounaan jälkeen jatkoimme matkaa Aleksandrovskiy Parkkiin. Puistossa oli lisää mukavia kahviloita. Alue tuntui olevan perheiden suosiossa. Siellä oli kiva kuljeskella ja katsella patsaita ja pienoismalleja.

Liikuntaintoiset kaikenikäiset viihtyivät paritanssiharjoituksissa. Lapsia houkuteltiin poniratsastukselle. Puistossa sai valokuva itsensä papukaijojen, apinoiden ja käärmeiden kanssa. Ihan kuin olisimme olleet Marokossa.

Päivä kului nopeasti ja viimeiset nähtävyydet vielä ihmettelimme ennen kuin meidän piti suunnata takaisin Sokos Hotel Palace Bridgen aukiolle. Sieltä shuttle bussi nouti meidät takaisin laivalle. Pietariin jäi vielä paljon nähtävää. Paluumatkalla listasimme meitä odottavia nähtävyyksiä. Ainakin Pietarhovi pitää päästä jossain vaiheessa katsomaan. Aurinkoinen Pietari ei pettänyt tälläkään kertaa.

2 kommenttia artikkeliin ”Päivä Pietarissa

 1. Allu 29.5.2018 / 09:11

  Upeaa! Olen kerran käynyt luokkaretkellä eli siitä on muutama vuosi. Mies ei ole koskaan, kun viisumin saaminen saksalaiselle oli aikanaan hankalaa, kun ne venäläiset pottuili ja vaati vaikka mitä palkkalappuja ja vakuutuksia.

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 29.5.2018 / 10:04

   Pietari on hieno paikka! Nyt ei kukaan pottuillut mutta rajalla kesti tarkastusjonot mennen tullen. Iso määrä yhtäaikaa ei mennyt nopeammin läpi, kuuma tuli ja ihmiset on tosi herkkinä että jonossa ei kukaan etuile. Muutama huonostivoiva ja pienessä hiprakassa oleva kun yhdistetään jonottamiseen, niin siinä sitä sutinaa saadaan aikaan. Junalla kaikki meni vaivattomasti ja viisumin hankinta etukäteen sujui hyvin. Lisäkustannukset viisumista vähän harmittavat.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s