Mies vai nainen?

Itkin vuolaasti, naurahdin kevyesti, paheksuin, vihastuin, olin todella pahoillani toisen ja omasta puolesta, tunsin äidillisiä tunteita. Miten yksi hetki voi saada kaikki nämä syvät tunteet nousemaan esiin?

Kansallisteatterin Lavaklubilla esitettävä Axel – soolo miesäänelle on musiikillinen dokumentti sukupuolesta. Se on tarina henkilöstä nimeltä Anniina, josta tuli Alex. Mies vai nainen.. ehkä kumpaakin..

Olen seurannut samanlaista muutostarinaa lähipiirissä. Matka Alexista Anniinaan on ollut pitkä ja mutkainen. Olen nähnyt muutoksen kipupisteet syvällä sisällä. Olen löytänyt rinnalla kulkijana itsestäni ihmisen, joka yrittää laittaa jokaisen omaan lokeroonsa, miesten lokeroon, naisten lokeroon, milloin mihinkin lokeroon. Mutta onko sillä väliä, miten minä sinut määrittelen? Olet ihana ihminen, kaunis ja kiinnostava. Ole rauhassa mies tai nainen, ehkä molempia yhtä aikaa.

Alex, en voinut kuunnella lauluasi itkemättä. Sinun vanha jumalainen naisen äänesi soi kauniisti lempeän miehen äänesi kanssa. Kasva rauhassa mieheksi ja naiseksi, niin me kaikki teemme lopun elämämme. Kiitos Alex, kun teit tarinasi näkyväksi ja kosketit.

Alexin tarinan Blogistiklubilaisille tarjosi Kansallisteatteri. Kuvat Mitro Härkönen. Kevään näytökset ovat loppuunmyytyjä, mutta syksyllä on tulossa vielä ylimääräinen näytös.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s