Aurinkoa Amsterdamissa

Toinen päivä Amsterdamissa alkoi aurinkoisissa merkeissä kanavaristeilyllä. Emme halunneet istua katetun veneen sisätilassa vaan valitsimme kauniin kelin kunniaksi avoveneen. Sieltä näki hyvin elämää kanavan ympärillä.

Meillä oli hauska opas, joka kertoi pirteitä tarinoita nähtävyyksistä ja amsterdamilaisten elämästä. Koska vene oli pieni, niin se pääsi hyvin ahtaidenkin siltojen ali. Näimme matkalla vaikka mitä mm. eläintarhan elefantit ja kirahvit. Eipä tarvinnut niitäkään lähteä erikseen katselemaan.

Vinot talot ja asuntolaivat olivat vekkuleita. Ne näyttivät vielä vinommilta kuin edellisellä reissullani yli 30 vuotta sitten…

Reilu tunti meni nopeasti opasta kuunnellessa. Matkan hintaan kuului kaksi omavalintaista juomaa. Tämä oli mukava asia lämpimässä auringonpaisteessa.

Eri hintaista ja pituisia kanavaristeilyjä oli paljon tarjolla. Halvimmillaan tunnin matkalle olisi päässyt kympillä. Tämä olisi tarkoittanut isoa katettua venettä ja nauhalta kuunneltavaa opastusta. Meidän yksilöllisempi retkemme maksoi 21€ ja siihen sisältyi live-opas ja juomat, suosittelen aurinkoisena päivänä tätä. Matkoja sai ostaa esim. päärautatieasemaa vastapäätä olevasta rakennuksesta.

Risteilyn jälkeen kävelimme rautatieaseman lähellä olevalle pysäkille ja hyppäsimme bussin kyytiin. Suuntasimme puistopiknikille Westerparkkiin niinkuin muutamat muutkin.

Eväät ostimme lähikaupasta.

Minä olin vartavasten ottanut Suomesta mukaan piknikpeiton. Onneksi sille tuli matkalla hyvää käyttöä moneen kertaan. Oli ihana istua välillä lepuuttamaan jalkoja ja kuuntelemaan linnunlaulua. Me bongasimme puistossa kuusi haikaranpesää asukkaineen, sekä yhden papukaijan. Lämmin päivä oli mukava kaikkien mielestä.

Viltillä istuskellessa kuulimme lintujen lisäksi myös muita elämän ääniä. Afrikkalaiset rummut löivät rytmiä. Kun lähdimme selvittämään, mistä äänet tulivat, niin yhtäkkiä huomasimme olevamme keskellä iloista festivaalihyörinää.

Liikkuvat katukeittiöt ja ruokarekat olivat vallanneet viikonlopuksi Westerparkin. Rollende Keukens on Amsterdamin suurin ruokafestivaali. Ei olisi siis tarvinnut käydä kaupasta hakemassa syötävää, kun koko puisto oli täynnä kaiken maailman herkkuja. Aika herkullisia olivat näkymät kojuilla.

Ruokavaunut ja kokit oli laitettu komeaksi. Eri puolilla oli bändejä esiintymässä.

Me siirsimme piknikpeiton uuteen osoitteeseen. Katsottavaa ja maisteltavaa riitti joka nurkalla.

Festivaalien jälkeen suuntasimme illaksi paikallisasukkaan kotiin tarkistamaan, miten amsterdamilaiset asuvat. Kapeat portaat ullakkoasunnolle sopivat hyväkuntoiselle. Katselimme hetken euroviisuja ja suuntasimme sitten Uber-taksilla hotellille. Meillä oli kiva ja rento päivä.

Keuken on hollanninkieltä ja tarkoittaa keittiötä. Perjantain Keukenhofin tulppaanipuistosta matkamme jatkui Keuken-teeman mukaisesti lauantaina liikkuvien keittiöiden ihmemaahan Rollende Keukens- festivaaleille.

2 kommenttia artikkeliin ”Aurinkoa Amsterdamissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s