Kevätretki Lemille

Lemi on kuten moni muukin suomalainen kirkonkylä, kirkko keskellä kylää ja muuta elämää siinä ympärillä. Asukkaita kunnassa on noin 3000. Aurinkoisena päivänä Lemi on varsin viehättävä paikka. Turisteja houkutellaan pysähtymään kuuluisaa Lemin särää syömään. Musiikin ystävät tuntevat paikkakunnan muustakin. Messussa on laulettu neliäänisesti jo 1850-luvulta. Mikä siis olisi parempi kuoron kevätretken kohde kuin Lemi.

Innokas kuoromme venytteli äänet notkeaksi ja sitten vain mukaan laulamaan. Kirkossa istutaan kukin ääniala omassa ryhmässään. Siellä sitten nautiskellaan laulamisesta samanäänisten seurassa. Minusta tämä oli mahtava kokemus. Ilmassa oli suuren juhlan tuntua. En tiedä, onko tällaista lauluperinnettä muualla. Toivottavasti Lemillä riittää laulajia ja perinne jatkuu. Kiitos Lemin altoille mahtavasta veisuutuesta!

…ja kiitos Kaisa-kuoronjohtajalle sekä muille kuorolaisille mukavasta kevätretkestä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s