Ruokaturismia Suomenlinnassa

Helsingin ruokaretkikohteemme oli Suomenlinna. Suuntasin sohvasurffarimme kanssa lautalla kauppatorilta muiden turistien seurassa sumuiselle merelle. Lokkien kirkuna saatteli meitä matkaan. Suomenlinnaa ei alkuun edes erottanut udun takaa. Aavelaivoja ja -saaria tuli vastaan.

Olimme pidätelleet nälkää sen verran, että astelimme päättäväisin askelin laivanrakentajien alueen läpi suoraan Valimon kalapatojen äärelle.

Valimo on meille tuttu aikaisempien vuosien veneretkiltä, sillä se sijaitsee aivan vierasvenesataman vieressä. Kalasoppa maistui taivaallisen hyvältä ja sitä olisi voinut kauhoa enemmänkin. Taululla lukikin, että syö niin paljon kuin jaksat, mutta raja tuli siinäkin vastaan.

Venelaiturilla ei vielä ollut ruuhkaa, mutta eiköhän siellä kohta kuhina ala. Auringonpaisteessa istuimme hetken terassilla, katselimme merta ja ohikulkijoita.

Pieni kävelykierros ruuan päälle saaren ympäri teki hyvää.

Sitten pitikin päästä kiireesti jälkiruualle uuteen tammikuussa avattuun Silo-kahvilaan, joka sijaitsee aivan lauttasataman vieressä.

Hennan omalla taikinajuurella tehtyä ruisleipää piti vähän testata, kuten myös vaaleaa Sveaborgin leipää. Tuli aivan lapsuus mieleen kunnon ruisleivästä, nam!

Korvapuustit olivat myös Hennan omaa tuotantoa. Teetä nautittiin Tuija Koposen tekemistä kauniista mukeista. Kahvia on paahdettu Punavuoressa ihan Suomenlinnaa varten.

Lukemiseksi pöydästä löytyi hauska kirja, joka kertoi Suomenlinnan asukkaista. Henna kertoi miehensä olevan suomenlinnalaisia jo useammassa sukupolvessa. Seinällä oli kuva Suomen Joutsenella seilanneesta isoisästä. Kahvilan nimi Silo on kuitenkin kotoisin Keski-Suomesta Viitasaarelta, jonne Hennan juuret juontavat. Uusi Silo-kahvila on ehdottomasti vierailun arvoinen. Herkkuja löytyy ja palvelu on ystävällistä.

Puolen päivän ruokaretki oli aika päättää ja kääntää nokka kohti kauppatoria.

Suomenlinnan piipahdus oli oikein onnistunut ja sääkin suosi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s