Turistina Tallinnassa

Yhden päivän aikana ehtii tehdä paljon. Tallinnan matka alkoi aamulla yhdeksältä uudesta Helsingin Länsisataman terminaalista, joka muuten oli hieno ja avara vanhaan verrattuna. Keli oli harmaa ja sateinen, mutta se ei tunnelmaa latistanut. Matkaseurana minulla oli sohvasurffarimme Etelä-Afrikasta.

Turistikierroksen aloitimme laivan saavuttua Tallinnan satamaan. Kohta yhdentoista jälkeen olimme jo Toompean mäellä, jossa nähtiin kirkko ja eduskunta, sekä kauniit Tallinnan katot.

Lounas Rataskaevu 16 oli menestys. Ruoka oli hyvää ja palvelu erinomaista. Onneksi pöytä oli varattu hyvissä ajoin, sillä tupa oli täysi.

Lounaan jälkeen tarkistimme vieressä olevan Raatihuoneentorin myyjien tarjonnan, maisteltiin kojusta mantelit ja tehtiin tuliaisostokset. Torilla oli paljon muitakin turisteja liikkeellä.

Raitiovaunu numero 4 kuljetti meidät pääteasemalleen Kadriorgin puistoon. Siellä aloiteltiin jo kevätkukkien istutusta. Meille maistuivat linnan museokahvilassa jälkiruokakorvapuustit.

Vielä ehdittiin paluumatkalla satamaan poiketa Rotermannille ostamaan suklaata ja ihailemaan mielenkiintoista vanhan ja uuden yhdistävää arkkitehtuuria.

Kuudelta illalla laivassa istui kaksi kaikkensa antanutta turistia väsyneinä mutta onnellisina. Paljon ehdittiin ja seuraavalla kerralla lisää. Nämä kohteet olivat minun Tallinnan suosikkejani. Vain suklaakahvila jäi listalta käymättä, mutta sinne kannattaa suunnata kesemmällä terassille.

Tallinnassa ei onneksi satanut yhtään päivän aikana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s