Maailman pohjoisin puistojuoksu

Turistien mukana oppii kaikenlaista uutta kotimaastaan ja lähiympäristöstään. Meille uusi asia oli, että Tampereella juostaan joka lauantai-aamu klo 9.30 maailman pohjoisin puistojuoksu.

Iloinen puheensorina täytti Ratinan sillanpielen jo aikaisin aamulla, kun kävelijät ja juoksijat vaihtoivat kuulumisia ja tutustuivat uusiin osallistujiin. Meidän eteläafrikkalainen sohvasurffarimme löysi mukavaa matkaseuraa jo lähtöviivoilta.

Tapahtumassa oli mukana muitakin kansainvälisiä vieraita. Lontoosta asti saapui Parkrun-lähettiläät Andrew Lawrence ja Kay Lydall kannustamaan muita osallistujia.

Parkrun-tapahtumia järjestetään ympäri maailman yhteensä 17 maassa. Useissa maissa tapahtumia on monessa kaupungissa, mutta meillä Suomessa ainoa on toistaiseksi Tampereella. Se ylpeilee lisäksi olevansa maailman pohjoisin parkrun-tapahtuma. Lenkin pituus on aina viisi kilometriä. Kaikkia vauvoista vaariin kannustetaan mukaan liikkumaan yhdessä hyvässä seurassa ja mukavissa maisemissa.

Osallistujilla on erilaisia kannustimia hyvän seuran ja liikunnan lisäksi tulla mukaan mahdollisimman moniin tapahtumiin. Eriväriset t-paidat kertovat osallistumiskertojen lukumääristä tai niiden kertojen määrästä kun on osallistunut vapaaehtoisena mukaan järjestäjän roolissa. Lontoolaisten vihreä t-paita paljasti, että he ovat olleet mukana vähintään 250 kertaa. Punaisen paidan saa viidestäkymmenestä osallistumisesta jne.

Iloiset liikkujat saapuivat hyvillä mielin maaliin. Matkan aikana oli ehditty vaihtaa ajatuksia ja saada uusia ystäviä. Kiitos Eija Heikuralle ihanasta ja ystävällisestä seuranpidosta!

Parkrun-tapahtuma onnistuu vain vapaaehtoisvoimin, sillä osallistuminen on ilmaista. Ajanotto ja osallistujien kirjaaminen vaatii tekijöitä. Tällä kertaa Tampereella oli mukana Tampereen Kisatoverit puheenjohtajansa Satu Kosolan johdolla.

Voittajan on helppo hymyillä. Erkki Rintala selvitti lenkin reilussa seitsemässätoista minuutissa. Mutta tyytyväisiä olivat muutkin.

Parkrun

2 kommenttia artikkeliin ”Maailman pohjoisin puistojuoksu

 1. allu 29.4.2018 / 18:42

  aika kova täti, sanoo Allu unplugged

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 29.4.2018 / 19:31

   Terästäti, en meinannut katukierroksellakaan pysyä perässä, vaikka hän oli lämmitellyt jo viiden kilometrin lenkillä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s