Tapas-ravintola suositus – Kim’s Tapas

Satoja vuosia sitten kun paimenet kohtasivat Espanjan vuorilla tapana oli istahtaa oliivipuun alle, nauttia viintä ja vaihtaa kuulumisia. Kohtaamisen iloa häiritsivät vain kärpäset. Jotta ne eivät menisi viiniruukkuun keksivät paimenet peittää ruukun suun oliivilla ja myöhemmin leivällä, jonka päällä oli jotain suolaista. Näin ruoka toimi ruukun kantena. ”La tapa” = kansi, tulee sanasta tapar = peittää. Alkuperäiset tapakset ovat suoraan luonnosta: oliivit, leipä, lampaanmaitojuusto ja ilmakuivattu kinkku.

Tällainen hauska tarina oli pienen tapas-baarin ikkunassa Kasarmikadulla. Kuljimme miehen kanssa baarin ohi ja ihmettelimme, mikä uusi ravintola tämä on. Todellisuudessa Kim’s Tapas on toiminut samassa paikassa jo yli 20 vuotta. Jostain syystä olimme aina kulkeneet sen ohi. Rohkeasti astuimme sisään ja sieltä löytyi symppis 20-paikkainen tapas-baari. Loistavat tapakset, espanjalaiset viinit, ystävällinen isäntä ja pirteä asiakaskunta loivat mainiot puitteet onnistuneelle illalle.

Baari on auki vain tiistaista perjantaihin klo 18-22. Ovessa ja netissä on lista, josta voi tarkistaa ettei se ole suljettu yksityistilaisuuden takia.

Kim´s Tapas kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa, jos kulkee nälkäisenä Tähtitorninmäen tuntumassa ja Espanja-meininki kiinnostaa. Suosittelen!

http://www.kimstapas.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s