Mutkamäkeä Himoksella

Laskettelukauden avaus tapahtui tänä vuonna aika viime metreillä. Olimme viikonlopun kunniaksi ensimmäistä kertaa tänä talvena mutkamäessä Himoksella. Mökiltä pääsee 45 minuutissa Jämsään. Mäki on siis varsin kohtuullisen matkan päässä meille. Yhtään selityksiä flunssasta, huonosta kelistä tai muista kiireistä ei ollut tällä kertaa, joten suunta oli minulla ja teinillä selkeästi Himokselle. Pyrkimyksenä on ollut käydä edes kerran talvessa laskettelemassa.

Kymmeneltä aamulla oli muutama aste pakkasta ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Me ja muutama muukin oli intoa täynnä Pohjoisrinteessä heti kun hissit alkoivat pyöriä.

Rinteet olivat oikein hyvässä kunnossa, mutta tunnin veivaamisen jälkeen päätimme vaihtaa maisemia siirtymärinteen kautta Länsirinteille.

Ei voi mitään, mutta aurinkoinen terassiravintola houkutti tauolle. Ihmisten touhukasta pörinää oli hauska seurata.

Vaikka käymme kovin harvoin laskettelemassa, niin hommaa helpottaa huomattavasti se, että kotoa löytyvät omat sopivat laskettelutamineet. Nyt tosin huomasimme, että teini on tainnut venähtää ja laskettelusetti on jäänyt lyhyeksi. Ehkä alennusmyynnistä löytyvät sopivat välineet ensi kaudelle.

Kolmen tunnin lipulla saimme lasketella aivan riittävästi. Päivän mittaan aurinko pehmitti rinteitä ja minun reisilihakseni eivät olisi jaksaneet yhtään pidempään mutkamäkiä.

Meillä oli teinin kanssa oikein mukava puolipäiväretki hyvässä kelissä ja hyvässä seurassa. Sukset pakattiin takakonttiin odottamaan seuraavaa kertaa. Saa nähdä ehditäänkö vielä tänä talvena.

Auton perässä on kulkenut sama varustus pari viikkoa. Sieltä löytyy laskettelusuksia, murtsikkavarustus, retkiluistelutavarat jne. Kelin ja mielialan mukaan voi sitten ulkoiluttaa välineitään. Mitähän seuraavaksi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s