Pitkäjärven kylällä luistelemassa

Suomesta löytyy talvella hienoja luisteluratoja, joita ylläpidetään yksityisin voimin. Oriveden Pitkäjärvellä Kylänlahden rannalla on yksi tällainen rata. Kylänlahti on osa Längelmävettä. Kesällä rannassa on uimapaikka ja talvella luistelukenttä. Sieltä pääsee luistelemaan pidemmillekin radoille. Tänä talvena käytössä on ollut pari lyhyempää lenkkiä uimarannnan tuntumassa ja Rajasaaren kiertävä noin neljän kilometrin pidempi lenkki. Pisimmillään Pitkäjärveltä on päässyt aurattua rataa pitkin viiden kilometrin päähän Uuhiniemeen.

Rataa on pitänyt auki ahkerasti koko talven Tatu Arvonen. Kirsi Arvonen ylläpitää Facebookissa sivustoa, josta on voinut tarkistaa radan kunnon. Hienoa, että tällaista työtä jaksetaan tehdä talkoovoimin. Tatun ja Kirsin ansiosta moni kyläläinen ja kauempaakin tullut lenkkeilijä on saanut nauttia luisteluradasta. Rannassa on nuotiopaikka evästäjille ja parkkipaikka on aivan rannan tuntumassa.

Harmi kun en päässyt luistelemaan aiemmin talvella pitkälle radalle, sillä nyt on käytössä vain lyhyt rantalenkki ja kilometrin pätkä, joka oli osa tuota pidempää osuutta. Mutta oli kiva paistatella päivää Pitkäjärvellä ja rupatella hetki Arvosten kanssa. Kilometrin pätkällä pääsi hyvin luistelun makuun ja hämäläisiä maalaismaisemia kelpaa katsella järveltä käsin.

Joutsen on käynyt kurkistamassa joko kohta pääsee järvelle uimaan. Ihan vielä ei ole uimakelejä tiedossa.

Jos olet kiinnostunut Pitkäjärven luisteluradasta, niin laita Kirsille viestiä Facebookin ryhmään Luistelua Pitkäjärvellä tai käy paikan päällä katsastamassa tilanne osoitteessa Pitkäjärventie 585, Orivesi. Järven jäällä pääsee hyvin myös hiihtämään tai potkukelkkailemaan. Äläkä säikähdä, jos ohitsesi kiitää järven selällä sohva. Se on Tatun tämän talven uusin lumiliikuntaväline. Sohvan alle on laitettu laskettelusukset. Sohva vain moottorikelkan perään ja menoksi. Talven riemuja voi kokea monella tapaa, vaikka sohvalla istuen 🙂

https://www.facebook.com/groups/710864728946818/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s