Siikanevan hankikantosilla

Suohiihto on leppoisa talvilaji. Jos yöpakkasten jäljiltä pääsee hankikantosille, niin silloin suo avautuu aivan uudesta näkökulmasta. Pitkospuiden ulkopuolelle on kiinnostava kurkistaa.

Siikanevan soidensuojelualue on Pirkanmaan laajin yhtenäinen suoalue. Autoilijalle löytyvät viitat tieltä 66 eli Orivedeltä noin 22 kilometriä Ruoveden suuntaan. Pienempää hiekkatietä ajetaan päätieltä noin 2,5 kilometriä. Talviaikaan auto pitää jättää tien varteen risteykseen. Perille ei kannata yrittää ennen luminen sulamista, sillä voi olla että joutuu tilaamaan traktorikyydin takaisin. Risteyksestä on vain puoli kilometriä suon laitaan.

Sitten vain sukset jalkaan ja suolle.

Me pääsimme liikkeelle vasta iltapäivällä. Aurinko oli pehmentänyt jo lumen pinnan. Vanhoja latujenpohjia ja lumikenkäpolkuja pitkin pääsi kuitenkin hienosti eteenpäin. Hanki kantoi paikka paikoin hyvinkin latujen ulkopuolella.

Meidän hiihtoretken kohteena oli vajaan neljän kilometrin päässä oleva Jaarikanmaan laavu. Olemme retkeilleet sinne aiemmin kesäkelillä pitkospuita pitkin. Laavulla istuskeli pitkäperjantain hiljaisuudessa useamman hengen porukka. Taisivat olla kunnon eräjormia, sillä suunnitelmissa oli yöpyminen laavulla. Meille riitti nuotion lämpö ja maisemien ihailu.

Kahdeksan kilometrin hiihtolenkki oli juuri sopivan pituinen. Keli oli loistava ja suksien voitelukin osui kohdalleen. Vähän jäi kyllä kutkuttamaan, olisiko aamulla paremmat hankikantoset lähteä seikkailemaan uusille hangille….

3 kommenttia artikkeliin ”Siikanevan hankikantosilla

 1. Allu 31.3.2018 / 19:29

  Voi kun saisikin vielä kerran tässä elämässä kokea hankikannon, on niin ihania muistoja lapsuudesta, kun kävelin pellon poikki pajunkissoja keräämään. Nyyh.

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 31.3.2018 / 20:54

   Nyt on ihania hankikantosia, mutta jostain syystä kehnosti pajunkissoja meidän vakipaikoilla. Mutta kaikkea ei voi saada.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s