Keltainen U

Pianisti Iiro Rantala improvisoi Didrichsenin taidemuseossa Ahti Lavosen taideteoksen Keltainen U inspiroimana. Keltainen oli Lavosen lempiväri. Taulussa on kesäistä tunnelmaa ja aitoa hiekkaa Lauttasaaren rannoilta. D-duuri sävellys johdatti kuulijat kesähaaveisiin.

Ahti Lavosen vaimo Maija Lavonen löysi Iiro Rantalan sävellyksestä maalaamisen pitkiä siveltimenvetoja.

Ahti ja Maija Lavosen poika Kuutti Lavonen oli evästänyt Iiro Rantalaa taiteilijakoti Lallukassa, että isä piti Jussi Björlingin esityksistä ja kuunteli niitä mielellään. Tästä inspiroituneena Rantala soitti taidemuseon konsertissa mm. oopperasävelmiä. Maija Lavoselle hän omisti Lennonin kappaleen Woman.

Maija Lavosen näyttelyssä esillä olleista töistä pidin erityisesti alakerran valokudoksista.

Ahti ja Maija Lavosen näyttely on esillä Didrichsenin taidemuseossa 13.5.2018 saakka. Maija Lavonen työskentelee edelleen taiteen parissa. Hänen miehensä Ahti Lavonen kuoli jo vuonna 1970. Uutta Lavosen taiteilijasukupolvea edustaa heidän poikansa Kuutti, jonka töitä voi ihailla esim. Tyrvään Pyhän Olavin kirkon seinillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s