Maailmanensi-ilta

Irti arjesta, poissa tästä ajasta ja paikasta…jossain kaikkein yläpuolella, ajattomassa ja aineettomassa. Parhaimmillaan musiikin siivillä voi päästä huikaisevan kauas kohti ääretöntä ja tuntematonta, joko yhdessä muiden kanssa tai omalle salaiselle seikkailulle.

Kotikonserttimme maaliskuun matkanjohtajina toimivat kolumbialainen harpisti Natalia Castrillón yhdessä pianisti Timo Alakotilan kanssa. Ilta perustui näiden kahden loistavan muusikon improvisaatioon. Duo esiintyi ensimmäistä kertaa julkisesti yhdessä, joten pääsimme todistamaan upeaa maailmanensi-iltaa. Olohuone oli täpötäynnä innokkaita musiikin ystäviä.

Kuulijat palkittiin sielukkaalla ja tasapainoisella musisoinnilla. Yhteisessä vuoropuhelussa muusikot maalasivat eteen aina vain uusia maisemia, kuitenkaan hengästyttämättä mukanaolijoita itsekkäillä vauhtihurjasteluilla. Kuulijat pysyivät loistavasti menossa mukana. Saimme nauttia kotisohvalla varsinaisen konserttihelmen, joka kosketti monella tapaa. Oli hämmentävää, kuinka valmiilta ja harkitulta improvisaatio voi kuulostaa. Ihan kuin jokainen kulku olisi ollut nuotteihin piirretty jo ennalta. Illan aikana muusikot todistivat improvisaatiokykynsä, kun he heittäytyivät leikkiin ja tuottivat yleisön pyynnöstä teoksen Liukas talvi.

Konsertin jälkeen muusikot pääsivät kuulemaan yleisön kommentteja. Jos yleisöä on uskominen, niin tällä duolla on edessä loistava tulevaisuus. Toivon, että muillakin on mahdollisuus päästä nauttimaan samaa herkkua kuin meille jaettiin! Kun istui omassa nojatuolissa, villasukat jalassa ja kädessä lasi viiniä flunssainen olokin haihtui, sillä musiikki vangitsi ja vei mukanaan. Tämä taisi olla parasta lääkettä, mitä olen viime aikoina saanut.

Tämä oli meidän kuudes kotikonsertti. Konserttiemme sydän Natalia Castrillón on sielukas ja monipuolinen muusikko. Hän on esiintynyt kotikonserteissamme erilaisilla kokoonpanoilla. Ensimmäistä kertaa Natalialla oli nyt parina suomalainen muusikko, eikä mikään turha mies kumppaniksi valikoitunutkaan. Timo Alakotila on muusikko, säveltäjä, opettaja ja tuottaja, joka hallitsee musiikin lajit klassisesta kansanmusiikkiin. Hän on julkaissut musiikkia laidasta laitaan aina jatsista tanssisävelmiin. Tämä valtavan laaja musiikkiosaaminen kuuluu hänen soitossaan. Duon improvisointia kuunnellessa ei tarvinnut hetkeäkään olla huolissaan, kuinka he tehtävästä selviävät. Kuulijat saattoivat keskittyä nauttimiseen.

http://www.timoalakotila.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s