Julia ja Romeo – teini teatterissa

Kansallisteatterin ensi-illassa 7.3.2018 Shakespearen Julia ja Romeo nähtiin uutena ja tuoreena versiona. Konkarinäyttelijöiden rinnalla lavalla oli pääosissa useita nuoria teatterikoululaisia. Ensi-illan arviot antaa teiniagentti.

Kävin katsomassa Kansallisteatterin ensi-illassa Julian ja Romeon. Se oli perinteinen Shakespearen klassikko Veronan kaupungista tuotuna 2000-luvulle. Pidin esityksestä paljon. Siinä oli hyvin yhdistetty modernia tyyliä ja vanhaa kerrontaa. Romeon vaatteet olivat jotain sellaista, mitä lähes jokainen nuori voisi pitää päällä Helsingin keskustassa. Julian äidin ulkonäkö taas oli aivan erilainen, suuri mekko ja laitetut hiukset korkkiruuvikiharoilla. Tältä kuvittelen perinteisen tarinan näyttäneen.

Koko visuaalinen toteutus oli upea. Esityksessä oli mukana kaksi loistavaa muusikkoa, Mila Laine ja Aleksi Kaufmann, joiden esilläolo toi mukavaa vaihtelua. Kaunista musiikkia sai kuunnella, mutta sitä pystyi myös katselemaan, sillä muusikot soittivat aitioissa, lavan molemmilla puolilla. Koko sovitus ja toteutus oli tasapainoinen ja hyvin toimiva kokonaisuus.

Kaikista parhaiten mieleen jäi Sanna-Kaisa Palon, Imettäjä. Imettäjällä oli miehekäs olemus ja ronskit puheet, mutta sanomiset olivat kuitenkin hauskoja. Jokaisen näyttelijän suoritus oli vähintään hyvä, mutta Imettäjä oli tällä kertaa ehdoton suosikkini.

Menisin katsomaan uudelleen ehdottomasti. Pidän ylipäätään teatterista ja kulttuurista hieman keskivertoteiniä enemmän, mutta ei sitä kaikkea montaa kertaa jaksa katsoa. Jokainen näytös on jollain tavalla erityinen, joten voisin helposti kuvitella meneväni uudelleen. Nuoren lompakolla ja budjetilla en taida kuitenkaan ehtiä aivan lähiaikoina.

Julia ja Romeo sopii kaikille teini-ikäisestä ylöspäin. Kovin nuoren lapsen kanssa en lähtisi, sillä näytelmästä löytyy jonkin verran paheksuttavaakin huumoria. Jos yhtään pohtii teatteriin lähtöä, kannattaa vakavasti harkita Kansallisteatterin Julia ja Romeota, vaikka ei se koko aikaa vakavaa ollutkaan.

Teini kiittää ja kuittaa tältä erää.

Teatteriesityksen tarjosi Kansallisteatterin blogistiklubi. Valokuvat Kansallisteatteri / Tuomo Manninen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s