Berberit markkinoilla

Atlasvuorten Saharan puoleisella reunalla sijaitsee pieni berberikylä Toundout. Siellä järjestetään kerran viikossa maalaismarkkinat, jonne saavutaan muista pikkukylistä tuttuja tapaamaan ja hankkimaan täydennystä ruokakaappiin.

Kylän pääkatu oli jo täynnä kauppiaita ja kyläläisiä kun saavuimme sinne. Turisteja torilla harvemmin näkee. Tällä kertaa me olimme ainoat ja erotuimme taatusti joukosta. Kyläläiset seurailivat ystävällisesti puuhiamme. Kylän nuoret miehet meinasivat niskansa niksauttaa, kun vaalea sinisilmäinen teinimme saapui paikalle. Poikaystäviä olisi ollut runsaasti tarjolla.

Pikkubussit toivat aamulla väkeä. Ne jäivät odottelemaan kotiinpalaajia ja tavaraa kattotelineet tyhjänä. Lyhytmatkalaiset ja vuoristopolkujen takana asuvat saapuivat aaseilla ja muutama muulikin oli parkissa.

Olimme varustautuneet matkaan lukemalla berberikielen lyhyen oppimäärän. Ihan emme päässeet näihin haastaviin verbeihin, mutta tervehdykset vastauksineen osasimme vaihtaa. Arabian kielellä ja ranskalla pärjäsi myös hyvin. Hassua, kun berberikielessä on monia sanoja, joissa ei ole vokaaleja olleenkaan, pelkkiä konsonantteja vain toinen toisen jälkeen. Siitä vain verbejä taivuttamaan!

Viihdytimme itseämme koko aamupäivän kiertelemällä toria. Kaikkea tarpeellista löytyi kuten berberihuivi päähän ja sampoota tukanpesuun. Ostimme tuoreet salaattiainekset ja juuri paistettua leipää. Tonnikalapurkkejakin löysimme pienen etsimisen jälkeen. Kun meillä oli salaattiainekset kasassa niin suuntasimme matkamme kylän laitamille.

Laaksossa mantelipuut olivat juuri alkaneet kukkia.

Näkymistä tuli mieleen japanilaiset kirsikkakukkajuhlat. Takana näkyivät lumihuippuiset vuoret kuin Japanin Fuji-vuori ja laaksossa mantelipuut täynnä kukkia. Näkymä oli todella kaunis. Pelkäsimme, että pari viikkoa aiemmin tullut rankka lumisade olisi hidastuttanut kukkien puhkeamista, mutta pelko oli turha. Mantelipuut olivat täydessä loistossa.

Me vietimme mantelikukkajuhlia piknikillä auringon paistaessa lämpimästi.

Meillä oli loistava retki berberimarkkinoille, jonka kruunasivat kukkivat mantelipuut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s