Palmukeidas Skoura

Jos näet palmuja tiedät, että lähellä on vettä. Vesi taas tarkoittaa elämää ja mahdollisuuksia hiekkaerämaan keskellä. Skoura on yksi palmukeitaista, joita löytyy Saharan laitamilta useitakin. Majoituimme Skouraan muutamaksi yöksi ja kiertelimme katselemassa keitaan elämää.

Vesi on arvokasta siellä missä sitä on vähän. Keitaalla on luotu tarkka järjestelmä veden säätelylle. Vuosittain valitaan yksi henkilö, joka vastaa veden jakelusta tasapuolisesti. Kanavointijärjestelmää säätelemällä jokainen saa osansa. Viikon vesi kulkee yhdelle viljelmälle ja seuraavalla viikolla jollekin toiselle tarvitsevalle. Tämä papuviljelijä on osannut käyttää osansa hyvin, sillä pavut kasvoivat lupaavasti.

Skourassa asuu 30 000 ihmistä ja siellä kasvaa 140 000 palmua. Kaupunki sinältään ei ole kovin kummoinenkaan, mutta kasbahien ja palmukeitaan elämää oli kiinnostavaa seurata. Arabiankielentaitoiset ystävämme jututtivat vastaantulleita kyläläisiä. Meihin suhtauduttiin todella ystävällisesti. Skoura on hyvä tukikohta lähistölle suuntautuville retkille.

Majoituspaikkamme Skourassa oli majatalo Chez Laila. Se oli viihtyisä paikka. Palvelu oli ystävällistä, aamiainen ylenpalttisen runsas ja illallinen kylän paras.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s