Sohvasurffausta Marokossa

Marokko valikoitui talvilomakohteeksemme, sillä ystävämme asuvat Marrakechissa. Olemme tavanneet heidät ensimmäistä kertaa sohvasurffauksen merkeissä vuonna 2013 Pariisissa. He ovat vierailleet kahdesti Suomessa luonamme ja me vietimme ihanan kesälomaviikon Bretagnessa heidän mökillään. Vuosien varrella olemme saaneet heistä ihanat ystävät. Nyt sovimme tapaamisen Marokkoon. Riadin jälkeen seuraava pysähdyspaikka oli heidän tilava talonsa Marrakechin laitamilla.

Yhdessä kiertelimme Marrakechin nähtävyyksiä ja teimme matkasuunnitelmia loppuviikon päiville.

Veimme isännille tuliaisiksi ja arvioitavaksi Suomi 100 vuotta juhlaviinejä, jotka ovat ranskalaista alkuperää. Ranskasta tuodut juustot ja savuankan siivut maistuivat herkullisilta viinin kanssa. Niiden äärellä oli mukava rupatella.

Matka maaseudun rauhaan taittui näppärästi heidän autollaan. Seikkailimme paikkoihin, joilla ei kartan mukaan ollut edes nimeä.

Picnic mantelipuiden katveessa oli mukavaa vastapainoa ravintolaruokailulle.

Meille sohvasurffaus on ollut mukava tapa tutustua uusiin paikkoihin. Vaikka nytkin asuimme suurimman osan ajasta riadissa ja maalaishotellissa, niin parhaat vinkit Marokon nähtävyyksiin saimme ystäviltämme. He suosittelivat meille majoituspaikkoja ja hyviä matkakohteita. Koska he ovat asuneet Marokossa useita vuosia, niin he osasivat kertoa maasta ja maan tavoista paremmin kuin kukaan muu.

Tässä teille kuva liikenteestä. Näin tulkitaan Marrakechissa kaksikaistainen katu. Tila käytetään kokonaan hyväksi ja kaistanvaihto sujuu näppärästi. En itse lähtisi ajamaan Marokossa, mutta isäntämme sompailivat tottuneesti paikasta toiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s