Savusaunan lempeyttä

Savusaunan lempeissä löylyissä maailma muuttuu paremmaksi. Terassin penkillä huilatessa voi vaihtaa ajatuksia vieruskaverin kanssa tai tuijotella vain tyytyväisenä kaukaisuuteen.

Krapin kutsusta kävimme testaamassa Tuusulanjärven rannalla sijaitsevan savusaunan. Lauteet olivat täynnä iloisia emäntiä. Vuoroa vaihtamalla ja hyvällä toverihengellä kaikki löysivät paikkansa, joko saunan lämmöstä tai avantopolulta. Lauantaina liikkeellä oli yli 20 naislöylyttelijää. Saman verran miehiä valtasi saunan naisten jälkeen.

Avantoon pääsi vaivattomasti lämmitettyä polkua ja tukevia puurappusia pitkin. Halukkaat mahtuivat uimaan järvessä vaikka pienen lenkin. Minulle riitti pikainen kastautuminen, mutta sen sitten teinkin monta kertaa. Ohi kulkevat hiihtäjät ja luistelijat eivät uimareita häirinneet. Matkaa avannolta ladulle oli sen verran, että minäkin selvitin reissun ilman uimapukua.

Saunan päälle takkatulen ääressä pääsi paistamaan makkaroita. Hyväntuulinen saunaemäntä myi suolaista ja juotavaa. Omien eväiden kanssa jotkut olivat myös liikkeellä. Vieraskirjasta saattoi lukea tyytyväisten vierailijoiden kommentteja.

Krapi lämmittää kerran kuukaudessa savusaunansa. Naisten vuoro on klo 14-16 ja miesten heti naisten jälkeen klo 16-18. Saunapäivänä 10.3 pääsee ilmaiseksi sekasaunaan klo 14-17. Saunan lämmitys kestää 6-8 tuntia, mutta kyllä sitten saadaankin hyvät löylyt. Kiitos erinomaisista löylyistä Krapi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s