Unelmista totta

Yksi unelmani kävi tänään toteen, kun pääsin mukaan retkiluistelijoiden retkelle Laajalahden jäille. Markku Pitkäsen vetämä porukka kokoontui pikku hiljaa kymmenen maissa Munkkiniemen mattolaiturin rantaan tutkailemaan jäitä ja kuulemaan vetäjän reittisuunnitelmia.

Laajalahti on minun kotilahteni. En ole koskaan aiemmin päässyt lyhyen retkiluistelu-urani aikana lumettomalle lähijäälle kiertelemään kävelylenkeiltä tuttuja rantoja. Vaikka jäällä oli vettä, niin alla oli kuitenkin pääsääntöisesti vahva kymmenensenttinen jää. Säätiedotuksen sade-ennustuksista huolimatta keli oli sateeton, vaikkakin pilvinen. Kun koko porukka saatiin kasaan ja varusteet varmistettua, niin ei muuta kuin matkaan!

Jäässä oli upeita kuvioita ja pinnan alle jäätyneitä ilmakuplia. Meille oli tarjolla luonnon upeaa taidetta koko lahden laajuudelta.

Lahdella tuli vastaan toinen pikakiiturien pitkän matkan ryhmä. Paikallaan oli pieni neuvonpito reitistä ja haastavista kohdista. Muutenkin oli noviisin näkökulmasta mukava, kun Markku välillä pysähtyi kertomaan jäästä ja retkiluistelussa tarvittavista tietoista ja taidoista. Matkavauhti oli sopivan rauhallinen.

Jokaisella retkellä pitää olla paussi, jotta päästään spekuloimaan matkan varrella nähtyä ja koettua. Meidän evästyspaikkamme oli Tarvaspää.

Naskalit riisuttiin kaulasta ja Gallen- Kallelan museon kahvilassa maistui korvapuusti.

Kun kaffet oli juotu, niin oli ryhmäkuvan aika. Sen jälkeen suunnattiin virtapaikkoja väistellen takaisin Munkkiniemen rantaan.

Luistelukilometrejä vajaassa kolmessa tunnissa tuli kymmenen. Jää oli paikoin hieman muhkurainen ja hidasti menoa. Retkikunta selvisi retkestä melkein kuivin jaloin. Paria pehvaliukua jään pinnalla tuskin kannattaa edes mainita. Ilman tappioita niistäkin selvittiin. Sade alkoi vasta kun pääsin kotiovelle. Matkatoverilta sain vinkin, että suolavedessä kastuneet luistinterät pitää pestä, kiitos vinkistä! Terien tiskauksen jälkeen mieli oli tyytyväinen. Miten mukava retki meillä olikaan, kiitos Markku!

Linkki parin viikon takaiseen retkiluistelukurssiin löytyy täältä https://blyygiblumsteri.wordpress.com/2018/01/13/retkiluistelua-salmijarvella/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s