Bodominjärvellä luistelemassa

Kahdeksalta sunnuntaiaamuna ponkaisin pystyyn herätyskellon soidessa. Talvinen keli houkutteli nauttimaan ulkoilusta. Bodominjärvelle on aurattu kahdeksan kilometrin lenkki, jota halusin mennä testaamaan. Parkkeerasin yhdeksän jälkeen puolityhjälle Oittaan ulkoilualueen parkkipaikalle. Hiihtäjiä oli jo jonkin verran ladulla, mutta järvellä näytti olevan varsin tyhjää.

Ensimmäisen lenkin sain luistella omassa ylhäisessä yksinäisyydessäni. Viereen tehdyllä hiihtoladulla oli sentään muutama hiihtäjä. Jää oli varsin luisteltavassa kunnossa alun pienten mokkuroiden jälkeen. Varsinkin retkiluistimilla luistelu sujui hienosti. Tuuli pikkuisen puhalteli poskille, mutta sopivalla vaatetuksella se ei haitannut menoa. Toisella kierroksella luistelijoita oli jo enemmän liikkeellä, mutta kaikille riitti hyvin tilaa. Leveyttä radalla oli runsaasti.

Rataa ei ylläpidä kaupunki, vaan sen on aurannut järvelle kaikkien iloksi Mikael Blom. Hienoa, että hän näkee vaivaa ja tarjoaa luistelijoille mahdollisuuden kohottaa kuntoaan luisteluradalla. Järvellä voi myös kulkea ihan vain ihailemassa talvisia maisemia. Minun sunnuntaipyrähdykseni taisi sijoittua johonkin näiden välimaastoon. Minä nautin kovasti lumisista näkymistä, mutta eiköhän se hyvää tehnyt kuntoilumielessäkin tuo 16 kilometrin lenkki. Olisin viihtynyt pidempäänkin, jos ei olisi tarvinnut kiirehtiä valmistautumaan syntymäpäiväjuhlille.

Kotiin lähtiessä parkkipaikka oli jo aivan täynnä ja ladut ruuhkaisia. Vaarallisin osuus tätä retkeä oli ladun ylittäminen matkalla järveltä parkkipaikalle puikkelehtien hiihtäjien välistä. Hiihtäjiä oli miltei katkeamaton jono ladulla. Auton saaminen pois parkkipaikalta oli seuraava haaste, kun vapautuvaa paikkaa kärkkyi kuskeja joka puolella. Hyvä, että alta pääsi pois.

Sääennusteen mukaan puolivälissä viikkoa Helsingissä pakkanen muuttuu lämpöasteiksi ja lumista maisemaa uhkaa vesisade. Nyt on otettava kaikki ilo irti talvisista keleistä.

2 kommenttia artikkeliin ”Bodominjärvellä luistelemassa

 1. Jaana 22.1.2018 / 22:14

  Kääk! Pysy pinnalla…
  No, ei vaiskaan, turhasta huolehdin! Varmaan turvallisia nuo hoidetut radat. Luin vain jostain viikonloppuna, että kokenut retkiluistelija oli hukkunut. Surullista. Minä en ole vielä uskaltanut jäälle jalkaani astua – en luistimilla enkä ilman.

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 22.1.2018 / 22:30

   Olen luottanut siihen, että mönkijän ja kuljettajan yhteispaino on enemmän kuin minun elopainoni ❄️ Jos siis on aurattu reitti niin aika turvallisin mielin menen naskalit kaulalla. Varovainen kyllä pitää olla kun olosuhteet vaihtelevat kovasti. Nytkin luvattu plussaa tänne loppuviikoksi.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s