Retkiluistelua Salmijärvellä

Viime vuonna hankin itselleni retkiluistimet. Muutamaan kertaan ehdin luistella niillä Tampereen, Ruoveden ja Oriveden auratuilla reiteillä. Mieli on kuitenkin tehnyt vapaammille jäille. Paras mahdollisuus osallistua ohjatuille retkille on tulokaskurssin suorittaminen ja liittyminen Suomen Ladun kautta retkiluistelijoihin. Kurssi pitää sisällään sekä teorijakson että käytännön harjoittelun. Kurssit ovat todella suosittuja. Suomenkieliset kurssit menivät täyteen, mutta minä osallistuin tällä viikolla yhden illan kestävälle ruotsinkieliselle teoriajaksolle Kauniaisissa.

Joulun alennusmyynneistä hankin itselleni kelluttavan repun, heittoliinan ja jääsauvat. Teini tuki harrastustani antamalla minulle naskalit. Nämä kaikki kuuluvat retkiluistelijan turvavarusteisiin ja ovat retkillä pakollisia. Retkipakkaukseen kuuluvat myös vaihtovaatteet mahdollista plutausta varten. Ensimmäiselle retkelle valmistautuessa halusin vielä päähäni laskettelukypärän, sekä polviin ja kyynärpäihin suojat kaatumisen varalta. Viime vuoden jäillä otin yhden sen verran perusteellisen voltin, että totesin suojien olevan tarpeelliset. Loppukesästä tapaturmassa revennyt polven tukiside vähän jännitti ja otin mukaan varmuuden vuoksi vielä tuen sitä varten. Retken edeltävä ilta meni tavaroita kasatessa ja eväitä miettiessä.

Tulokaskurssien luisteluretki Uudellamaalla suuntautui Vihtiin. Kurssikaveri Henna hyppäsi samaan kyytiin kanssani ja suuntasimme aamu yhdeksäksi Salmen ulkoilualueelle ja siellä Salmijärven rannalle. Päivin ja Riitan ohjastuksella tarkistimme reppuja ja muuta varustusta. Luistelutekniikkaa hiottiin ja opeteltiin tutkimaan jään paksuutta. Heittoliinoja heiteltiin ja naskaleilla hinattiin itseämme pitkin jään pintaa. Monenlaista uutta asiaa tuli eteen.

Keli oli mitä mainioin järven kiertämiseen. Pari astetta pakkasta oli juuri sopivasti. Välillä ihailtiin luonnon kauneutta.

Minusta parasta retkiluistelussa on ehdottomasti upeat maisemat. Hyvä bonus on mukava matkaseura. Tai toisinpäin… kuinka sen nyt tuumaakin.

Hyvän retken kruunaa tietysti evästauko ja kokemustenvaihto.

Retkiluistelu on ehdottoman mukava harrastus. Minä olen innostunut kovasti tästä retkeilymuodosta. Vanha ja vaivainen polveni tuli ihan suosiolla mukana. Haastavin osuus oli luistinterien kiinnitys monoihin. Miten pysyt yhdellä terällä pystyssä, kun toista yrität kiinnittää monoon? Pieni mukku harjoitellessa ei haitannut, sillä apua tarjottiin ystävällisesti. Ohjaajilta sai hyviä vinkkejä eri asioihin. Toivottavasti jäitä riittää monelle retkelle tänäkin talvena.

Postauksiani viime vuoden luisteluretkiltä löytyy vanhasta blogistani blyygiblumsteri.blogspot.fi Siellä on juttuja mm. Helvetinjärven kansallispuistosta, Näsijärveltä, Längelmävedeltä jne. tunnisteella luistelu.

Yksi kommentti artikkeliin ”Retkiluistelua Salmijärvellä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s