Ravintolassa – Latva

Tiistaina 2.1.2018 on avattu uusi ravintola Latva Kasarmitorin kupeessa. Kiersimme Lux Helsinki reittiä ja piipahdimme sisälle tutustumaan uudessa paikassa avanneeseen vanhaan tuttuun. Latva toimi aiemmin viinibaarina sisarravintola Juuren kyljessä Korkeavuorenkadulla. Nyt uudessa Latvassa on tarjolla myös ruokamenu.

Ensisilmäyksellä menu ei ollut kovin laaja, mutta kuuden hengen seurueestamme kaikki uskoivat löytävänsä listalta syötävää. Niinpä siirryimme pöytiin tekemään tilauksia ja silmäilemään ympärillemme.

Ruoka- ja viinilistoille oli pompannut uusi lintulogo, joka löytyi myöhemmin myös viinilasien kyljestä. Ruokalistat oli laitettu nahkakansiin. Hieno ja tyylikäs ensivaikutelma tuli tästä setistä, siispä tilaamaan hyvillä mielin.

Pöytäseurueemme koostui neljästä aikuisesta ja kahdesta teinistä. Kyselimme listan ruokien sisältöjä, sillä esimerkiksi kuha antiboise ei ihan ensi tuumailulla meille auennut, mutta eipä auennut tarjoilijallekaan, joka lähti selvittelemään asiaa keittiöstä. Tästä pieni miinus, sillä tarjoilijan apu ruokalistan kanssa on tärkeää. Tieto kuitenkin hankittiin meille nopeasti ja niinpä seurueemme pöytään tilattiin niin kuhaa kuin myös viiriäistä ja artisokkaa.

Ruoka-annokset olivat erittäin hyviä niin aikuisten kuin teinien mielestä. Mausta siis täydet kymmenen pistettä. Annosten koot olivat fine dining- kokoa, joten vähintään kasvavat teinit jäivät nälkäiseksi, josko vähän sama ajatus oli aikuisillakin. Annokset tuotiin pöytään niin eriaikaisesti, että toiset jo aloittelivat, kun toiset vielä odottelivat annoksiaan. Tätä meille kyllä pahoiteltiin heti ensimmäisiä annoksia tuotaessa. Parempi niin kuin että oltaisiin ihmetelty kylmien ruokien äärellä miksei loppuja annoksia kuulu.

Ruokailijoiden vatsaan mahtui pääruokien jälkeen vielä hyvin jälkiruokia. Niin suklaatortut kuin pullavanukkaat olivat loistavan makuisia. Suklaatortun suklaa oli tummaa ja vahvaa. Pullavanukkaan creme anglaisé täydensi makunautinnon.

Kokit onnistuivat ruokien maussa erittäin hyvin. Annosten koko oli kuitenkin sen verran pieni, että jälkiruuan jälkeen teiniosasto lähti tyydyttämään nälkäänsä hampulaisen äärelle. Pääruokien annosten hinnat olivat 21-24€.

Tarjoilijat olivat ystävällisiä, asiakkaistaan huolta pitäviä ja aloitteellisia. Ruokalistatuntemus vielä kun otetaan haltuun niin tulee varmempi olo niin tarjoilijalle kuin asiakkaalle. Tämä haparointi lienee käynnistelyvaiheessa ja uutta ruokalistaa haltuun otettaessa yleistä, mutta korjattavissa olevaa.

Talon viinilista oli laaja ja samppanjalistalta löytyi useita vaihtoehtoja. Mukaan listoille oli otettu myös kolme Pet´Nat kuohuvaa niistä kiinnostuneille. Viski-innokkaita ilahduttanee mahdollisuus maistella The Helsinki Distilling Companyn Mahla ruisviskiä.

Muutama huomio vielä uudelle ravintolalle. Sijainti Kasarmitorin vierellä on mielestäni hyvä. Ravintolassa on kiinnitetty huomio pieniin mukaviin yksityiskohtiin kuten vessojen kangaspyyhkeet. Uudenkarheiden vessojen ovet eivät meinanneet mennä kiinni, joten sinne pientä rasvausta. Eteinen oli tilava. Ylimääräiset henkarit pois tilaa viemästä naulakoista, niin takit mahtuvat paremmin. Valaistus oli oikein onnistunut. Ylös suunnatut valot ja kynttilät oli hyvä yhdistelmä. Ilmanvaihto pelasi niin että avokeittiön käryt eivät tulleet salin puolelle. Jossain kohden sali tuntui vähän vetoisalta.

Lauantai-iltana paikalla oli DJ, joka soitti monipuolista musiikkia. Musiikin äänen taso oli miellyttävä, niin että musiikin kyllä kuuli hyvin, mutta seurustelu oman pöytäseurueen kanssa kävi vaivattomasti, eikä ääntä tarvinnut korottaa saati huutaa musiikin yli. Musiikki loi mukavan tunnelman ravintolaan.

Ravintola mainostaa sunnuntailounaita. Ideana on jakaa ateria yhteiseltä tarjoilulautaselta. Muutenkin mainontaa kohdistetaan lapsiperheille Perheet safkaa Latvassa -teemalla. Tämä on mielestäni tosi hieno lähestymistapa. Mielenkiintoista on nähdä miten ravintola profiloituu jatkossa, onko painotus fine dining vai reilu perheravintola. Mahtuvatko molemmat painotukset saman katon alle? Onnea uudelle ravintolalle! Pientä hiomista tarvitaan, mutta ravintolaa voi ehdottomasti suositella vierailun arvoisena. Ruoka oli hyvää!

2 kommenttia artikkeliin ”Ravintolassa – Latva

 1. Allu 9.1.2018 / 03:43

  Kas kun me ei huomattu tätä paikkaa, vaikka siinä lähistöllä paljon liikuttiin viime Helsingin keikalla.

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 9.1.2018 / 07:08

   Ravintola avattiin vasta viikko sitten. Ehkä se ei ollut vielä auki kun olette olleet Suomessa?

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s