Lux Helsinki

Lux Helsinki starttasi tänään lauantaina kuivassa nollakelissä. Ihmiset olivat lähteneet liikkeelle hyvän ilman innoittamina sankoin joukoin. Me aloitimme kierroksen heti tapahtuman auettua klo 17. Reitti oli merkitty hyvin ja porukka vaelsi hiljalleen teokselta toiselle.

Ensimmäisenä minua sykäytti valaistu Erottajan paloasema. En ole koskaan ohi kulkiessa tajunnut kuinka komea rakennus se on.

Ehdottoman hauska oli Koulupuistikon klassinen Lyhtypuisto. Toteuttajina tänä vuonna olivat Aalto yliopisto, Aleksis Kiven peruskoulu, Kallion lukio ja Helsingin kuvataidelukio.

Jokainen lyhty oli omanlaisensa. Mitä pidät tästä lusikkalyhdystä? Minulta vei hetken aikaa tajuta, mistä materiaalista se oli tehty.

Sofiankadulla Duncan Matthews oli laittanut vanhat piirtoheittimet hommiin. Kuinka kauniisti hehkulamput heijastuivat kerrostalon seinälle.

Loppuhuipennus oli Senaatintorilla oleva László Bordosin spektaakkeli. Ääni- ja valoteos vangitsi totaalisesti katsojan huomion.

Paljon muutakin nähtävää oli reitin varrella, mutta nämä olivat suosikkejani. Väkeä oli todella paljon liikkeellä. En itse lähtisi vaunujen tai koirien kanssa väenpaljouteen. Ehkä arkipäivän iltana ruuhkaa on vähemmän kuin viikonloppuna. Pieniä Espan teoksia oli vaikea nähdä, mutta muut isommat näkyivät kauemmaksikin. Reitti oli hyvin merkitty ja liikenteen ohjauksesta oli huolehdittu. Osa reitin varrella olevista kaduista oli suljettu. Minusta Lux Helsinki oli tänä vuonna paras, mitä tähän mennessä olen nähnyt. Kannattaa lähteä nauttimaan valoista pimeän keskellä.

Kansalaisia kehotettiin osallistumaan tapahtumaan omalla valoshowlla. Niinpä meilläkin oli takin helmassa mukana vilkkuvat heijastinvalohahmot.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s