Mahtavat matkat 2017

Vuoden 2017 Blyygi Blumsterin matkoista ehdottomasti mieleenpainuvin oli Etelä-Afrikan matka. Kiertelimme hienolla Stellenboschin viinialueella, kävimme bongaamassa valaita Hermanuksessa, ihastelimme Cape Townin rantoja, matkustimme Capesta junalla Johannesburgiin ja sohvasurffasimme Pretoriassa. Vaikuttavinta minusta oli reissun upeat safarit Zululandin Amakhosissa luonnon helmassa ja illallinen nuotion äärellä keskellä villiä luontoa. Aah, mitä luonnon rauhaa!

Barcelonassa minua viihdytti toki hyvä ruoka ja rento kaupunki, mutta silmä lepäsi ennen kaikkea Gaudin mielenkiintoisissa arkkitehtonisissa luomuksissa. Tykästyin kovasti Barcelonaan. Tämä oli ensimmäinen matkani Espanjaan.

Kööpenhaminan varma voittaja teinivetoisella matkalla oli Tivoli. Syksyn valokarnevaalit ja Halloween-koristelut olivat hauskoja illan hämärässä. Tivoli on Kööpenhaminan paras viihdekeskus.

Pietaria parempaa kulttuurikohdetta ei voi ajatella. Se on helpon matkan päässä Helsingistä ja tarjonta on laaja. Pietari voitti siis vuoden 2017 kulttuurisarjan.

Viime vuonna poikkesimme pitkästä aikaa Tukholmassa. Vasa-museo on ollut aina kiinni, kun sinne on pitänyt mennä. Meille Tukholma on ollut perinteisesti joulunajan risteilykohde. Tällä kertaa ajankohta oli toinen ja museokin auki. Muuta emme juuri lyhyellä matkalla tehneetkään kun kiersimme tuota hienoa museota.

Tallinnassa piipahdimme kolmella reissulla. Uutena paikkana tutustuimme Telliskiven alueeseen ja siellä hyvään ruokapaikkaan F-hooneen. Kadriorgin puistossa kuljimme toisella kesän Tallinnan visiitillä ja pääsimme ensimmäistä kertaa lähellä sijaitsevaan taidemuseo Kumuun. Joulutori piti taas tänäkin vuonna käydä tunnelmoimassa.

Hyville matkoille olemme päässeet. Meidän tyylillä matkat räätälöidään itse ja nautitaan omaan leppoisaan malliin matkanteosta. Reissussa helmiä ovat kohtaamiset mielenkiintoisten ihmisten kanssa ja uudet upeat paikat. Joskus aloitin maabongaamisen ja halusin kerätä mahdollisimman paljon uusia maita. Nykyisin matkan ponnakkeena ovat useimmiten ystävien kutsut ympäri maailmaa. Listalla on vaikka kuinka paljon kohteita. Ensimmäiset liput on jo hankittu vuotta 2018 varten. Ei muuta kuin baanalle!

Blyygi Blumsterin viime vuoden matkat löytyvät vanhasta blogiosoitteesta blyygiblumsteri.blogspot.fi Pietarin matka on jo uudessa blogiosoitteessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s