Pietarin herkut

Pietarin paras palvelu ja makoisimmat jälkiruuat löytyivät Literaturnaja Kafen yläkerrasta. Paikka on kuuluisa siitä, että runoilija Puskin tapasi siellä usein ystäviään. Samaisessa kahvilassa hän hioi kaksintaistelun strategiaa pyssynkantajansa kanssa. Suunnitelmat eivät lieneet kovin hyvät, sillä Puskin kuoli haastajan luotiin.

Meitä palveltiin kahvilassa kuin prinsessoja. Takit autettiin kohteliaasti narikkaan, leidit ohjattiin hyville paikoille ikkunan viereen, servietit taiteltiin siististi syliin ja tilausten tekemisessä autettiin jokaista ystävällisesti. Historia elää kahvilassa ja siellä pidetään kirjallisuusiltamia edelleen. Tuolin viereen oli merkitty kuka kuuluisuus siinä on istunut vierailullaan. Minä istuin Margaret Thatcherin tuolissa. Kahvila löytyy Pietarin pääkadulta Nevski Prospektilta.

Parhaat näköalat taas olivat Singerin talon yläkerrassa olevassa kahvilassa. Alakerrassa toimii kaupungin suurin kirjakauppa ja ylhäällä saa lepuuttaa jalkojaan vaikka juoman äärellä. Ikkunasta näkyi Kazanin katedraali.

Minä rakastan borssikeittoa. Pietarin paras soppa ja erinomaiset kalat saimme osoitteesta Gorokhovaya Ulitsa 1 eli Hernekatu. Siellä viihdyimme pitkään. Ravintola sijaitsee lähellä Eremitaasia. Suosittelen lämpimästi tätä ruokaravintolaa.

Hotellimme lähellä poikkesimme useamman kerran Makujen kirjastossa. Kahvilassa oli hyvät makeat ja suolaiset tarjoilut. Henkilökunta oli ystävällistä ja kielitaitoista porukkaa. Tämäkin paikka sijaitsi Nevskillä.

Kyllä ovat ajat muuttuneet näissä ruoka-asioissakin. Pietarista saa loistavaa ruokaa ja kielitaitoista palvelua. Ei tarvinnut pelätä rasvassa uivia raskaita ruokia ja kiukkuisia kielitaidottomia tarjoilijoita. Hinnat olivat oikein kohtuullisia. Hyvässä ravintolassa oli ilo maksaa vähän enemmän hyvästä ruuasta. Erilaisia etnisiä ravintoloita oli Nevskin varret täynnä suurkaupungin tapaan. Viikonloppuna ei nälässä joutunut elämään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s